Primăria Timișoara a publicat până la urmă lista proiectelor culturale pe care...

Primăria Timișoara a publicat până la urmă lista proiectelor culturale pe care le finanțează în acest an. Care este bugetul alocat

0
DISTRIBUIȚI

După scandalul cu privire la programarea a două festivaluri de cinema în aceeași perioadă, reprezentanții Primăriei Timișoara au luat decizia de a face publică, în final, lista proiectelor culturale care au primit finanțare nerambursabilă în acest an, astăzi.

Vă reamintim că organizatorii festivalului „Ceau, Cinema!” acuzau Primăria Timișoara că îi sabotează direct, prin faptul că au fost de acord să reprogrameze Caravana Metropolis chiar în săptămâna în care are loc evenimentul lor. De asemenea, aceștia se plângeau de faptul că nu a fost publicat rezultatul la concursul de proiecte culturale, lansat în luna aprilie, astfel că au fost lăsate descoperite „o mulțime de evenimente independente cu tradiție”.

Pe de altă parte, organizatorii Caravanei Metropolis susțineau că au primit un acord verbal din partea reprezentanților Primăriei Timișoara cu privire la mutarea datei evenimentului în perioada 17 – 22 iulie. Ulterior, după ce Asociația „Pelicula Culturală”, care organizează Festivalul „Ceau, Cinema!”, s-a plâns că este sabotată, cei din primărie au refuzat să mai fie de acord cu desfășurarea evenimentului într-o altă perioadă.


Totodată, și organizatorii Caravanei Metropolis spuneau că nu au primit confirmarea vreunei finanțări pe programul de fonduri nerambursabile, deși reprezentanții municipalității au transmis că cele două evenimente au primit sume de bani.

Așa se face că, astăzi, pe site-ul Primăriei Timișoara a fost afișată lista cu „proiectele de cultură cu finanțare nerambursabilă alocată de la bugetul local al Municipiului Timișoara pentru activități nonprofit de interes local, în anul 2018”. Această listă ar fi trebuit făcută publică în perioada 25 – 30 aprilie 2018, așa cum se spunea clar în agenda culturală.

Din lista publicată pe site-ul municipalității aflăm că bugetul alocat pe acest an este de peste 2,5 milioane de lei, iar cele două festivaluri de cinema amintite au primit finanțare. Astfel, pentru organizarea evenimentului „Ceau, Cinema!“ Asociației „Pelicula Culturală” i-au fost oferiți aproape 62.000 de lei, iar Asociația Culturală Metropolis a primit 40.300 de lei pentru „Caravana Metropolis. Cinema în aer liber”.

Cele mai mari sume de bani le-au primit Ordinul Arhitecților din România, pentru „Beta 2018 – Bienala timișoreană de arhitectură” – 284.040 lei, Asociația Română a Filmului Independent, pentru Festivalul Internațional de Film „Timishort”, ediția a X-a – 234.000 lei, Societatea Româno-Germană/ Centrul Cultural German, pentru Festivalul Internațional de Arte Performative, ediția a IV-a – 228.500 lei, Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor, pentru „Shine your Light” – 117.139 lei și Fundația Politehnica Timișoara, pentru Festivalul Internațional de Literatură – La Vest de Est/ La Est de Vest – 104.650 lei.

Lista completă a proiectelor culturale care au primit finanțare nerambursabilă din partea Primăriei Timișoara poate fi consultată AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.