Primăria Timișoara vrea să cumpere 40 de tramvaie noi. De unde vor...

Primăria Timișoara vrea să cumpere 40 de tramvaie noi. De unde vor veni banii

1
DISTRIBUIȚI

Anunț important făcut de Nicolae Robu, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara. Municipalitatea vrea să cumpere 40 de tramvaie noi, iar o parte din bani vor veni de la Uniunea Europeană. Fiecare garnitură va fi articulată și va avea o capacitate de 200 de locuri.

“Vă anunț hotărârea noastră de a achiziționa 40 de tramvaie noi, pe fonduri europene. În acest scop pregătim lansarea licitației pentru desemnarea firmei cu care se va încheia un contract cadru pentru o perioadă de patru ani. Am vrea ca aceste tramvaie să fie de tip articulat, tramvaie lungi, cu podea joasă, cu o capacitate de 200 de călători și bineînțeles cu toate dotările moderne. Un astfel de proiect este unul de valoare mare. Vom proceda așa cum am spus la încheierea unui contract cadru și apoi etapizat vom obține aceste tramvaie pe parcursul a patru ani.


Iată-ne într-o situație foarte bună cu parcul de mijloace de transport, nu neapărat auto, al STPT. Avem 50 de troleibuze noi, 30 de autobuze noi, 30 de tramvaie noi vor fi în curând Armonia, mai sunt cinci de furnizat pe contractul aflat aproape de finalizare, 20 de minibuze noi, 440 de biciclete noi și șapte vaporașe. La acestea vom adăuga cele 40 de tramvaie, dar în anii următori se impune să mai achiziționăm și autobuze”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că este important ca STPT să îmbunătățească “radical” calitatea serviciilor de transport public către cetățeni. Un singur tramvai nou va costa cel puțin un milion de euro.

“Noi licităm un contract cadru, nu este încă în derulare licitația propriu-zisă, documentația este gata practic, se va publica în curând pe SEAP și vom încheia în urma licitației un contract-cadru. În funcție de prețul la care se va adjudeca acest serviciu de furnizare de mijloace de transport de tip tramvai vom vedea câte vom putea și cumpăra efectiv pe fonduri europene, respectiv pe venituri proprii. Deocamdată, noi trebuie să avem licitația făcută. Nu e niciun motiv să nu obținem fonduri europene. (…) Tu știi câți bani ai pe axa de prioritate și trebuie să ai proiecte pe care să le implementezi”, a explicat Nicolae Robu.

Practic, potrivit edilului, o parte din banii necesari cumpărării celor 40 de tramvaie noi vor fi acoperiți pe axa patru de mobilitate. ”Nu putem ști de acum câte vom cumpăra cu bani europeni, pentru că depinde de valoarea la care se va adjudeca la licitație contractul”, a conchis Nicolae Robu.

Pe axa 4 sunt disponibili 56 de milioane de euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.