Primarul Robu rămâne cu Mercedes-ul de la Retim. Societatea de salubritate nu...

Primarul Robu rămâne cu Mercedes-ul de la Retim. Societatea de salubritate nu a invitat PRESSALERT la conferința de presă

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, va rămâne în continuare cu Mercedes-ul cumpărat de Retim, pentru care societatea de salubritate plătește în continuare toate cheltuilile, inclusiv cele de întreținere sau carburantul consumat. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Radu Urzică, președintele CA al Retim SA, societate în care Consiliul Local Timișoara este acționar cu 50%, a susținut, conform debanat.ro, că „mașina respectivă este dată către acționar, către Consiliul Local Timișoara, în baza unei hotărâri AGA care a atribuit fiecărui acționar câte o mașină. Nu are legătură cu contractele, nu are legătură cu altceva, e o legătură cu acționariatul firmei Retim. Indiferent ce se întâmplă, rămân cei doi acționari. CL Timișoara și grupul RER sunt acționari 50% – 50% în Retim. Conducerea este la acționarul german, care are un membru în plus în consiliul de administrație (…) Mașina nu are legătură cu vreun contract. Decizia acționarilor nu a fost legată de un contract cu Municipiul Timișoara.


Mașina a fost dată acționarului. Participarea la beneficii și la pierderi (a celor doi acționari – n.r.) este în proporții egale. Până acum, a fost, mai mult sau mai puțin, participare la beneficii. De acum înainte, să vedem”.

PRESSALERT.ro nu a fost invitat la conferința de presă a Retim SA, Calelia Ganga, cea care se ocupă de comunicare în cadrul companiei, susținând că ”directorii au dorit o conferință de presă în format restrâns”.

Vă reamitim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că  primarul Nicolae Robu este cel care a girat schimbarea firmei care reprezintă acționarul german în Retim – în locul RER Recuperare Ecologică și Reciclare SRL, care avea un capital social de 7.880.000 lei  a apărut SC RER Timișoara SRL, cu un capital social de doar 647.600 lei.-, fără ca modificarea să fie aprobată de către Consiliul Local Timișoara. Proiectul de divizare parţială al societăţii mamă RER Recuperare Ecologică şi Reciclare SRL a fost întocmit în 25 iulie 2014. Nicolae Robu a susținut , în repetate rânduri, că Mercedes-ul de 74.000 euro nu este o limuzină de lux și într-o ședință de consiliu local a explicat că ”primarul folosește o mașină pentru care bugetul municipiului Timișoara nu a plătit niciun leu, dar bucuros ar folosi orice mașină pusă la dispoziție de municipalitate. (…) Eu am alt nivel social decât acești terchea-berchea care vorbesc toată ziua și nu am nevoie de lucruri scumpe. Dacă Robu ar fi avut nevoie de lux, ar fi avut altă traiectorie în viață. Robu a avut nevoie de performanțe la un alt nivel, la un alt sector și le-a obținut. (…) Până una alta, nu există în Țara Românească  altcineva ales de patru ori prorector, de două ori rector și o dată președinte de senat, câștigând de câte ori a candidat la aceste înalte funcții, timp de 21 de ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.