Problemele financiare continuă și la Informatica Timișoara. Au plecat deja trei piese...

Problemele financiare continuă și la Informatica Timișoara. Au plecat deja trei piese de bază din echipa care a luat titlul

0
DISTRIBUIȚI

Deși a devenit campioană națională și va juca în Champions League, Informatica Timișoara suferă în continuare din punct de vedere economic. Formația pregătită de Robert Lupu nu i-a putut păstra pe sârbii Stefan Rakic, Mario Simic și nici pe brazilianul naturalizat Felipe Oliveira, toți trei pleacă liberi din Banat.

Informatica s-ar putea prezenta în noul sezon și inclusiv în Liga Campionilor cu o echipă slăbită din cauze financiare. Cei trei jucători care au părăsit-o deja pe Informatica și-au încheiat contractele și au oferte superioare, inclusiv din campionate puternice.


Milos Simic sosise în 2016 iar în ultimul sezon a marcat 23 de goluri în campionat, unul dintre ele în finală, alte nouă au venit în Cupa României. Nici Stefan Rakic, un alt jucător foarte căutat, nu a rămas. Acesta a venit la jumătatea stagiunii 2015-16 iar în ediția trecută a înscris 30 de goluri în campionat. Ambii sunt internaționali și au participat la turnee finale cu naționala Serbiei.

În fine, Felipe ”Mancha” Oliveira nu va rămâne nici el pe Bega, naturalizat pentru naționala României jucătorul născut în Brazilia a participa la ultimul European de futsal ca ”tricolor”. În sezonul recent încheiat a punctat de 19 ori.

Există și riscul ca Informatica să-l piardă și pe starul Savio Valadares, care are ofertă din Rusia conform conducerii clubului. Și acesta a fost naturalizat pentru România. Dacă toate cele patru plecări se confirmă timișorenii își vor pierde practic cei mai valoroși jucători care intrau ca titulari pe teren.

Adversari din Gibraltar și Turcia

Informatica a fost desemnată să găzduiască între 28 august și 2 septembrie Grupa H, preliminară, din Champions League (noul nume al UEFA Futsal Cup). Adversarii bănățenilor în ”Olimpia” vor fi cei de la Lynx (Gibraltar) și Osmanlispor, campioana Turciei. Doar prima clasată va accede în ”Main round-ul” competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.