Proiecte de hotărâre ale Consiliului Local Timișoara, notă proastă pentru transparență în...

Proiecte de hotărâre ale Consiliului Local Timișoara, notă proastă pentru transparență în administrație locală. Vezi un raport critic al asociației Timișoara Civică

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara Civică a emis, astăzi, un raport de ”monitorizare a activităţii Consiliului Local al Municipiului Timişoara”, vizând proiectele de pe ordinea de zi a ședinței care tocmai a început. Reprezentanții organizației și-au prezentat concluziile din perspectiva respectării Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.


Iar rezultatul final nu arată bine deloc.

Astfel, din cele 21 de proiecte care se vor dezbate și vota astăzi niciunul nu corespunde criteriilor de evaluare prezentate în raport. Patru dintre acestea nici măcar nu au fost afișate în prealabil, și aproape niciunul dintre proiecte nu conține notă de fundamentare, referat de aprobare, studiul de impact sau de fezabilitate, termenul limită, locul şi modalitatea în care cei interesaţi pot trimite în scris propuneri.

Asociația Timișoara Civică face referire, în analiza sa, la art. 7 din legea amintită, care arată clar condițiile pe care trebuie să le îndeplinească proiectele de hotărâre și pe care cele de pe ordinea de zi a Consiliului Local Timișoara le îndeplinesc doar într-un procent mic. Raportul poate fi consultat aici.

Printre proiectele puse pe masa consilierilor locali se află cel de rectificare bugetară, dar și de ”modificarea anexei la HCL nr. 542/2017 privind stabilirea salariilor pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Timisoara”. Tot azi se va supune la vot prelungirea contractului de închiriere pentru sediul PSD, dar și distribuția spațiilor clădirii Colegiului Tehnic Ion Mincu către alte instituții de învățământ.

Printre proiectele de hotărâre care au apărut abia azi pe ordinea de zi se află și cel privind ”transmiterea în administrare către Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” Timișoara a sălii de spectacole și a grădinii de vară aparținând Cinematografului Arta, situat în Timișoara, str. Iancu Văcărescu, nr.18”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.