Proiectul Reșița Rocks a lansat o nouă melodie alături de Călin Pop:...

Proiectul Reșița Rocks a lansat o nouă melodie alături de Călin Pop: „E o piesă a sufletului meu“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Cőlin Pop a lansat melodia Povestea șoaptelor, alături de proiectul Reșița Rocks

Pe noul single, “Povestea șoaptelor”, proiectul Reșița Rocks a colaborat cu nimeni altul decât cu Călin Pop, solistul vocal și chitaristului trupei Celelalte Cuvinte. Această piesă, compusă de Călin în anul 1983, reprezintă piatra de temelie a rockului reșițean și aparține în original grupului Transrock, înființat de el împreună cu Remus Spiridon (chitară), Sorin Chirculescu (bass) și Adrian Cazacu (tobe). Transrock au activat între anii 1983 și 1986 (din 1984 în formula de trio, fără Călin). După dizolvare, Remus Spiridon a format grupul Pentru Voi, ale căror piese “Născut din furtună” și “Evoluție” au fost deja reinterpretate de către Reșița Rocks.

“Am compus “Povestea șoaptelor” în același an ca și „Caracteruri” pentru Celelalte Cuvinte.


E o piesă a sufletului meu care, împreună cu o părticică din mine, a rămas legată de atmosfera acelor ani, la Reșița. Ori de câte ori o cânt sunt nostalgic și am ochii înlăcrimați, dar în același timp îmi dă o energie pozitivă. După concertul de debut Transrock de la Ateneul Tineretului din Reșița, în 1983, am participat împreună la ediția a doua a faimosului festival timișorean TimRock, susținut la baza sportivă CFR, pe malul râului Bega. Sunt foarte fericit că în sfârșit, după toți acești ani, am înregistrat-o alături de prietenii mei, Adi, Flavius și Toni”, spune Călin Pop.

Începând cu acest single, Reșița Rocks vor colabora cu MediaPro Music Digital Distribution, respectiv Universal Music România, care vor distribui întregul catalog pe platformele de streaming și download, cum ar fi Spotify, Apple Music, Amazon, Google Play, Deezer.
Mixajul a fost efectuat de Flavius Suciu în studioul DadiuStudio, aflat în localitatea Alcossebre din Spania, iar proiectul grafic este realizat de către artistul Radu Damian, cunoscut pentru colaborările cu trupa Bucium pe albumul “Miorița” sau cu Goodbye To Gravity pe albumul “Mantras Of War”.

Proiectul Reșița Rocks a fost înființat de muzicienii Toni Dijmărescu, Adrian Nițulescu și Flavius Suciu, care și-au propus să înregistreze piese din repertoriul trupelor de referință ale rockului reșițean din anii ’80-’90. Scopul proiectului este promovarea rockului din Banatul Montan și sprijinirea artșstilor și a trupelor din regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.