PSD Timișoara reclamă noi nereguli la Horticultura SA. De ce ar fi...

PSD Timișoara reclamă noi nereguli la Horticultura SA. De ce ar fi fost convocată ilegal o ședință AGA UPDATE Ședință anulată

1
DISTRIBUIȚI

PSD Timișoara acuză noi nereguli în ceea ce privește întrunirea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a SC Horticultura SA, după ce în ultima ședință, desfășurată în data de 25 iunie, Cătălin Iapă, consilierul local al primarului Robu, și-a făcut prezența și a solicitat înlocuirea unor membri din consiliul de administrație.

Prin intermediul unui comunicat de presă intitulat „Echipa Robu lovește din nou”, transmis astăzi, PSD Timișoara susține că în 25 iunie ar fi fost luată o măsură ilegală, prin anularea ședinței AGA din ziua respectivă și convocarea alteia noi pentru data de astăzi, care ar fi nestatutară.

„În contextul «implicării» neinspirate și neavenite a unui consilier al primarului Timișoarei, încurcăturile și neregulile continuă să se producă în ceea ce privește întrunirea Adunării Generale a Acționarilor a S.C. Horticultura S.A. Timișoara. În data de 25.06.2018, o altă măsură disperată și ilegală a PMT a luat naștere prin anularea ședinței AGA din ziua respectivă și convocarea unei noi ședințe AGA pentru data de 05.07.2018.


Astfel, ședința a fost reprogramată nestatutar, fără acordul tuturor membrilor peste exact 10 zile și nu minimum 30 de zile cum prevede legea de funcționare a societăților comerciale.  Reamintim faptul că reprezentanții PSD au ieșit din sală în timpul ședinței din 25.06.2018 și au refuzat astfel să fie părtași la neregulile și intervențiile necivilizate făcute de obraznicul consilier al primarului. Astăzi, 5 iulie a.c., la ora 08.29, am fost convocați intempestiv la o ședință AGA cu un singur punct pe ordinea de zi, identic cu cel cuprins pe ordinea de zi a ședinței din 30.07.2018”, transmite PSD Timișoara.

Pesediștii din Timișoara atrag atenția că, în acest moment, sunt două convocări, dintre care doar cea din 30 iulie ar fi legală.

„Trebuie menționat faptul că, în același timp, aceeași ședință AGA a S.C. Horticultura S.A. Timișoara, cu aceeași ordine de zi, a fost convocată de către domnul prof. dr. ing. Moisuc Alexandru, în calitate de președinte al CA, în mod statutar și legal, pentru data de 30.07.2018, respectând termenul de convocare de minimum 30 de zile, conform legii de funcționare a societăților comerciale. În acest moment există două convocări, una legală și o alta ilegală. Concluzia noastră este faptul că din nou echipa «IAPĂ» dirijată de primarul orașului «și-a făcut treaba în grabă» ignorând cadrul legal. Ținând cont de faptul că «graba strică treaba» ne întrebăm retoric: de ce atâta grabă?”, se arată în comunicat.

În final, consilierii locali PSD spun că în continuare își mențin poziția, astfel că „nu dorim să luăm parte la abuzurile primarului Municipiului Timișoara și nu suntem de acord cu politizarea excesivă a societăților coordonate de PMT, pe care, primarul împreună cu «echipa», doresc să o instaureze cu orice preț”.

UPDATE PSD Timișoara informează că ședința convocată astăzi, pentru ora 14.00, a fost anulată ca urmare a „obiecțiunilor legale transmise de către reprezentanții PSD – membrii în AGA a S.C. Horticultura S.A. Timișoara. Membrii AGA prezenți au acceptat în unanimitate obiecțiunile formulate în conformitate cu legea de funcționare a societăților comerciale. Apreciem, totuși, luciditatea de care au dat dovadă consilierii PNL – membrii AGA și care cel puțin în ceasul al doisprezecelea au înțeles respectarea legii și a prevederilor legale”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.