Robu, extaziat la inaugurarea parcului Alpinet: ”Uitați ce iarbă impecabilă. Nu am...

Robu, extaziat la inaugurarea parcului Alpinet: ”Uitați ce iarbă impecabilă. Nu am văzut niciunde în România așa ceva” FOTO VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1781802885">

Inaugurarea oficială, astăzi, a parcului reabilitat Alpinet din centrul Timișoarei a fost un nou prilej pentru primarul Nicolae Robu să se laude în stilu-i caracteristic. ”Uitați ce iarbă impecabilă. Nu am văzut niciunde în România așa ceva”, le-a spus jurnaliștilor la intrarea în parc unde a fost așteptat de subordonații din primărie.

A urmat apoi un tur al parcului, un pretext perfect pentru Robu de a se pune din nou în centrul atenței. În zona japoneză, identică cu ce s-a realizat ca și concept în parcul Pădurice, Nicolae Robu s-a cocoțat pe micuțul pod și a încercat să atragă asistența în lumea sa, împărtășindu-le că ”susurul apei este extraordinar. Ce minunăție”. În timp ce Robu se extaziaza, o dronă îi filma din toate unghiurile mișcările, sub atenta supraveghere a consilierului personal Cătălin Iapă. Puțin mai încolo, șoferul Vasile fotografia de zor florile din parc când nu coordona prin stație polițiștii locali aflați în apropiere. Mai în spate, viceprimarul Dan Diaconu închidea alaiul din spatele primarului, urmărind totul cu un zâmbet chinuit.

Cocoțat pe o bordură, Nicolae Robu și-a continuat show-ul. ”Apropiați-vă. Domnul Bere (șeful Direcției de Mediu, n.a.) s-a implicat foarte mult. Remarcați ce sistem de aspersare avem. Este unul care știe să stropească doar în zona verde. Mă mai stropește și pe mine”, a explicat primarul fugind din calea jeturilor de apă care au ajuns până pe constumul edilului. După ce a pornit sistemul de aspersoare de pe telefonul mobil, Robu s-a confesat despre cum se simte în Parcul Alpinet: ”eu sunt în extaz pentru că sunt superperfecționist și rar se întâmplă să fie totul așa”.

După ce a prezentat ”extraordinarele aranjamente de flori și frunze colorate”, Nicolae Robu a explicat, la întrebările jurnaliștilor, că declarația despre iarba din parc a avut o conmponentă de glumă și că vremea ploioasă din ultima perioadă a ajutat ca să arate așa covorul de iarbă din parc. Primarul a susținut că timișorenii vor putea să stea pe iarbă. ”Nu îți vine să calci cât este de frumoasă, dar noi mergem pe această idee, să ne bucurăm de realizările noastre. Dacă se mai degradează, venim și mai cheltuim un pic să refacem ce s-a degradat. Am înlăturat gardurile. Vreau ca parcurile să fie îmbietoare. Vreau ca lumea să se poată bucura de tot ce facem noi. Trebuie să avem această filosofie a bucuriei de a trăi. Nu facem amenajări numai să le fotografiem și să le punem pe internet. Facem și lucrul acesta, dar amenajările sunt făcute să ne bucurăm efectiv de ele, trăind acolo”. Cei implicați în reabilitarea parcului nu au mai primti diplome, așa cum a fost în cazul pasajelor, ci doar felicitări.

Reabilitarea parcului Alpinet a costat 1,2 milioane lei plus TVA și a fost realizată de firmele Lovrintim și Rogera. În parc au mai fost plantați peste 60 de arbori și 230 de arbuști, aduși din Italia, iar pe trotuare au fost instalate o sută dale fotovoltaice roșii și verzi, care luminează nopatea pașii trecătorilor. Au fost instalate 34 de bănci și 32 de coșuri de gunoi. La final, primarul a anunțat că lucrările de reabilitare a Parcului Central vor fi gata la sfârșitul acestui an.

1 COMENTARIU

  1. Domnule Robu, lasati apa cristalina si uitati-va la bitumul de sub picioarele dumneavoastra. Ce fain o sa fie vara sa te plimbi prin parc sa te racoresti si sa simti cum iti iau foc talpile. Chiar asa?? Alta solutie nu exista? Primar de pacat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.