Robu face legi locale pe Facebook. Ce a anunțat legat de strângerea...

Robu face legi locale pe Facebook. Ce a anunțat legat de strângerea de semnături a celor de la USR în campania ”Fără penali în funcții publice”, în centrul Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu încearcă să o dea la întors, după ce, sâmbătă, membri ai USR Timiș care strângeau semnături pentru campania “Fără penali în funcții publice” în centrul Timișoarei au primit un nou avertisment din partea polițiștilor locali.

Primarul Timișoarei a postat, astăzi, un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care anunță că își asumă decizia de a aproba strângerea de semnături pentru această campanie și în zona de promenadă, pe tot parcursul zilei.

“Ca dovadă a susținerii de către subsemnatul, așa cum am declarat în repetate rânduri, a campaniei “Fără penali în funcții publice”, inițiată cu bună credință de societatea civilă, pentru a nu o decredibiliza prin ducerea ei de către USR Timiș întru sfidarea reglementărilor în vigoare în orașul nostru și a legii care stabilește condițiile în care se pot organiza și desfășura acțiuni publice în spațiul public, asum decizia de a aproba, prin derogare de la regulile în vigoare pentru zona de promenadă a Timișoarei, strângerea de semnături oriunde și în această zonă.


Sper ca activiștii USR să profite din plin de această deschidere din partea mea și să acționeze pe tot parcursul zilei, de exemplu: de la 8.00 până la 22.00”, a anunțat Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.

Primarul Timișoarei reamintește că, în data de 22 mai, printr-o postare pe Facebook, “am capacitat aproape 6.000 de persoane să-și exprime susținerea campaniei! Desigur, pledoaria mea a fost, așa cum se poate vedea, să acționăm pentru “curățenie”, pentru legalitate, pentru statul de drept, cu respectarea legii, nicidecum cu încălcarea ei în numele nobleței cauzei”.

Vă reamintim că proiectul de hotărâre privind conferirea statutului de zonă de promenadă unui număr de 25 de străzi și cinci piețe publice din centrul Timișoarei a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de plen din data de 22 iunie de către Nicolae Robu, după ce s-a solicitat organizarea unei dezbateri publice.

Dezbaterea va avea loc joi, 5 iulie, începând cu ora 16.00, în sala de ședințe a Consiliului Local Timișoara. Proiectul de hotărâre supus dezbaterii prevede, printre altele, amenzi între 1.500 și 2.500 de lei pentru cei care vor desfășura activități în zona de promenadă fără a avea un aviz în acest sens.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.