Rupere de nori și fulgere în vestul țării. Ce avertizare au mai...

Rupere de nori și fulgere în vestul țării. Ce avertizare au mai emis meteorologii

0
DISTRIBUIȚI

Vești proaste aduse de meteorologi. Sunt anunțate ploi în aceste două zile de weekend în vestul țării. De altfel, în această dimineață, a fost emisă și o avertizare cod galben de vreme rea, valabilă până la ora 11.00, pentru județele Timiș, Hunedoara, Arad și Caraș-Severin. Sunt așteptate frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse ce vor cumula local 20-25 l/mp.

De asemenea, de astăzi, de la ora 12.00, și până luni, la ora 21.00, o parte din județele Timiș și Arad, precum și toate zonele din Hunedoara și din Caraș-Severin se vor afla sub cod galben de ploi.

“În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării.


Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp”, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Totodată, județul Caraș-Severin se află sub cod portocaliu de inundații astăzi, până la ora 18.00, ca urmare a ploilor puternice din ultima perioadă.

“Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș – afluenții aferenți sectorului amonte confluență Bistra, Pogăniș – bazin superior, Bȃrzava – bazin superior și mijlociu, județul Caraș – Severin”, transmite Institutul Național de Hidrologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.