S-au acordat premiile festivalului Ceau, Cinema!

S-au acordat premiile festivalului Ceau, Cinema!

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Premiile celei de-a cincea ediții a festivalului Ceau, Cinema! au fost acordate asearaă la Timișoara.

Trofeul competiției este dedicat, începând din acest an, memoriei regretatului regizor Răzvan Georgescu. Odată cu ediția a cincea a festivalului, premiul pentru cel mai bun film a fost redenumit Trofeul Ceau, Cinema! „Răzvan Georgescu”, în amintirea cunoscutului regizor de filme documentare. El a murit la 24 iulie 2017, la vârsta de 51 de ani, în Germania, unde se stabilise din 1989, plecând din Timișoara. În 2015, la ediția a doua a festivalului, cinematograful modernizat din comuna Gottlob, din Timiș, a fost inaugurat cu documentarul „Pașaport de Germania” (2014), în prezența lui Răzvan Georgescu, unul dintre cei mai apropiați prieteni și susținători ai festivalului. Regizorul a revenit în 2016 la Ceau, Cinema!, ca membru al juriului competiției. La ediția a cincea, Răzvan Georgescu a fost omagiat prin proiecția documentarului „Testimonial”, la 10 ani de la lansarea acestuia, în 2008, precum și a unui interviu video inedit pe care cineastul l-a acordat în 2016 echipei festivalului.

Trofeul Ceau, Cinema! „Răzvan Georgescu”, în valoare de 1.500 de euro și decis de către juriu, a mers la filmul „3/4” (Bulgaria), de Ilian Metev.

Premiul Publicului, în valoare de 500 de euro și acordat de Casa Auto Timișoara, se împarte la două filme, la egalitate în preferințele spectatorilor: „Căderea” (Ucraina), de Marina Stepanska, și „Comic Sans” (Croația), de Nevio Marasovic.

Trofeul Vitas România pentru film independent sau pentru primul sau al doilea film, în valoare de 1.000 de euro și decis de echipa Ceau, Cinema! și partenerii de la Vitas România, merge către „Căderea”, de Marina Stepanska.

Invitatul special al ediției din acest an, cineastul Andrei Ujică, a primit un trofeu onorific.
Ultima zi a fdestivalului Ceau cinema, se desfășoară astăzi, duminică 22 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.