S-a tăiat panglica: tronson de drum de aproape 5 kilometri, parțial asfaltat,...

S-a tăiat panglica: tronson de drum de aproape 5 kilometri, parțial asfaltat, modernizat de Consiliul Județean Timiș. Cine beneficiază cel mai mult

1
DISTRIBUIȚI

Mii de persoane care locuiesc în trei sate din județul Timiș vor putea ajunge mai repede în primul oraș din apropiere, Gătaia. Cu bani de la Consiliul Județean Timiș, un tronson de drum de aproape 4,5 kilometri a fost modernizat, iar astăzi a avut loc inaugurarea lucrărilor, în prezența șefului instituției, Călin Dobra, și a noului vicepreședinte Nicolae Oprea. Concret, acest tronson se găsește pe traseul drumului județean DJ 588, care asigură legătura DN 58B (Gătaia) cu DN 57 (Jamu Mare) și traversează localitățile Șemlacu Mare – Ferendia – Clopodia.

“Am inaugurat astăzi drumul județean Șemlacu Mare – Ferendia. Acest drum județean leagă localitățile Jamu Mare și Gătaia, precum și drumul național 57 și drumul național 58, care sunt două drumuri naționale importante. Cu inaugurarea acestui drum, realizăm de fapt conexiunea de la Jamu Mare prin Clopodia și Ferendia, ajungând la Șemlac și bineînțeles la Gătaia. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 4,5 milioane de lei, sunt 4,44 kilometri realizați. S-a realizat de fapt drumul în întregime, pentru că nu a fost foarte practicabil. S-au realizat accesurile laterale, șanțurile. Cred că este un drum cu care ne putem mândri. Acest proiect a fost depus și pe fonduri europene, el a fost realizat din bugetul propriu al consiliului județean și acum dorim recuperarea banilor din fonduri europene, sper să semnăm contractul de finanțare și să absorbim și fonduri europene pe această investiție. Drumul are o garanție de patru ani de zile, iar recepția finală va fi la terminarea garanției”, a explicat Călin Dobra.

Potrivit viceprimarului orașului Gătaia, Raul Crăciun, în urmă cu câțiva ani, pe acest drum nu se circula deloc.


Ulterior, drumul a fost parțial asfaltat.

“Acum este în întregime asfaltat drumul. Scurtează foarte mult mai ales accesul elevilor din Jamu Mare către Liceul Teoretic din Gătaia, cu atât mai mult cu cât calea ferată a fost desființată, nu mai sunt curse de câțiva ani. Deci, facilitează accesul elevilor și al cetățenilor, care până acum erau nevoiți să ocolească aproximativ 70 de kilometri pentru a ajunge de la o localitate la alta”, a precizat Raul Crăciun.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.