SDM ridică mașinile parcate ilegal în Timișoara timp de 12 ore pe...

SDM ridică mașinile parcate ilegal în Timișoara timp de 12 ore pe zi de abia din toamnă. Motivul pentru care nu au luat măsura de anul trecut, cum prevede contractul

0
DISTRIBUIȚI

ridicare masini

La Timișoara se ridică din nou mașinile parcate neregulamentar din iarna anului trecut, după ce acest serviciu a fost atribuit direct de către primărie Societății de Drumuri Municipale. Deși în contract scrie clar că programul de desfășurare a activității de blocare – ridicare se prelungește de la nouă la 12 ore, între 08.00 și 20.00, SDM nu a respectat această prevedere. De abia începând cu data de 1 septembrie a acestui an, societatea va ține cont de această obligație din contract, arată Poliția Locală Timișoara, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă.

“Pentru că există tot mai multe constatări de acest gen și numeroase sesizări de la cetățeni, s-a stabilit, împreună cu reprezentanții Societății Drumuri Municipale SA să fie prelungit, de la data de 1 septembrie 2018, la 12 ore, programul în ceea ce privește ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar.


Poliția Locală atrage astfel atenția conducătorilor auto să respecte prevederile OUG 195/2002 referitoare la oprire și staționare pentru a evita astfel sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor. Sancțiunile prevăzute de actul normativ menționat pentru staționarea neregulamentară sunt de la 580 la 725 lei cu 3 puncte penalizare la permis, iar pentru ridicare, transport și depozitare, în plus față de sancțiune, cei care sunt în această situație vor plăti, către SDM, o taxă de 500 lei”, informează reprezentanții instituției.

Valentin Martinov, directorul SDM, ne-a declarat că nu a fost posibil până acum ca autoturismele parcate neregulamentar să fie ridicate 12 ore pe zi, așa cum scrie în contract, pentru că societatea avea în dotare o singură mașină. “Acum am mai cumpărat o mașină, o înmatriculăm și putem lucra cu ea începând cu data de 1 septembrie”, a precizat șeful SDM.

Pe de altă parte, Poliția Locală Timișoara informează că numai în luna iulie, oamenii legii au aplicat 736 sancțiuni contravenționale pentru parcare neregulamentară, iar de la începutul anului, 8.283 sancțiuni contravenționale. Și timișorenii au sesizat diverse situații legate de încălcarea prevederilor legale referitoare la oprirea și staționarea autovehiculelor, luna trecută fiind înregistrate 133 de sesizări, iar de la începutul anului 674, sesizări pe aceeași linie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.