Senator USR de Timiș, după ce primarul Robu a anunțat că se...

Senator USR de Timiș, după ce primarul Robu a anunțat că se pot strânge semnături în centrul Timișoarei pentru campania „Fără penali în funcții publice”: „Un gest de normalitate”

0
DISTRIBUIȚI

O primă reacție din partea USR Timiș a apărut după ce Nicolae Robu a anunțat, în această dimineață, pe Facebook, că „își asumă decizia de a aproba strângerea de semnături” pentru campania „Fără penali în funcții publice” în zona centrală a Timișoarei. Asta după ce membrii ai USR Timiș au fost avertizați de două ori în acest an de către polițiștii locali.

Nicu Fălcoi, senator USR de Timiș, care s-a războit cu Nicolae Robu pe tema strângerii de semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice” în centrul Timișoarei încă de la sfârșitul lunii mai, consideră gestul primarului unul “de normalitate”.

„Vestea că edilul Timișoarei s-a decis, într-un final, să respecte Constituția este (în pofida felului în care ea a fost prezentată de domnul Robu) un gest de normalitate, care n-ar fi trebuit nicidecum să fie rezultatul unui proces deliberativ atât de lung. Faptul că domnul Robu ne-anunță acum, ca pe-o concesie, că s-a decis să își asume decizia “de a aproba, prin derogare de la regulile în vigoare pentru zona de promenadă a Timișoarei, strângerea de semnături oriunde și în această zonă” este nimic altceva decât o încercare ieftină de manipulare a percepției opiniei publice. Ducerea la bun sfârșit a campaniei “Fără penali în funcții publice” este de importanță vitală pentru România. M-aș fi așteptat ca domnul primar să înțeleagă încă de la început lucrul acesta și să nu recurgă în niciun fel la șicanarea voluntarilor noștri”, a scris Nicu Fălcoi, astăzi, pe Facebook.

De asemenea, senatorul USR de Timiș spune că s-ar fi așteptat ca primarul Timișoarei să facă acest gest cu discreție și îl critică pentru faptul că vorbește în postarea de pe Facebook ca și cum ar exista reguli în vigoare pentru zona de promenadă.

„M-aș fi așteptat, de asemenea, ca acest gest tardiv de încadrare în normalitate să fi fost făcut cu acea discreție care să denote, pe de-o parte, faptul că el vine în semn de sincer și puternic sprijin acordat acestei inițiative cetățenești esențiale pentru primenirea mediului politic din țara noastră și, pe de altă parte, recunoașterea – fie și tacită! – a unor derapaje comise anterior.


Știam deja că domnului Robu îi este peste măsură de greu să-și recunoască și să-și asume vreo greșeală. Dar faptul că vehiculează și acum, în al treisprezecelea ceas, informația potrivit căreia îngrădirea dreptului la a strânge semnături pentru susținerea unei inițiative cetățenești ar avea vreun temei legal și că ar exista reguli în vigoare pentru zona de promenadă a Timișoarei care să fie mai presus de prevederile Constituției mă mâhnește și mă revoltă peste poate! O decizie normală și înțeleaptă nu poate cu niciun chip să acopere o minciună, domnule Robu! Unde mai puneți că până și dezbaterea publică (da, aceea a cărei organizare a fost decisă în ultimul moment, prilej cu care-a și fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local acel HCL prin care ați vrut să vă atribuiți drepturi depline asupra unei zone de promenadă formată din 25 de străzi și 5 piețe din centrul orașului!) e programată să aibă loc joi, 5 iulie”, a transmis Nicu Fălcoi.

În final, senatorul USR de Timiș consideră că Nicolae Robu, prin anunțul de astăzi, a anticipat momentul în care va trebui să admită public că a greșit.

„Așa încât, domnule Robu, îngăduiți-mi să cred că prin anunțul făcut azi n-ați făcut decât să anticipați momentul în care va trebui să admiteți public că ați greșit și că ați încercat să mascați această greșeală printr-un abuz și, mai apoi, prezentând lucrurile ca și când le-ați face o concesie unor oameni care n-au greșit! O dată pentru că n-au încălcat nicio lege. Și-apoi pentru că acest HCL nu a fost adoptat, iar acel «regulament» și-acele prevederi la care tot faceți referire n-au niciun temei să existe, fiindcă sunt o limitare a unui drept cetățenesc constituțional”, a mai precizat Nicu Fălcoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.