Senatorul de Timiș Nicu Fălcoi a votat împotriva numirii lui Gabriel Vlase...

Senatorul de Timiș Nicu Fălcoi a votat împotriva numirii lui Gabriel Vlase la șefia SIE. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

SIE

Un parlamentar de Timiș a votat împotriva numirii lui Gabriel Vlase la șefia SIE. Este vorba de Nicu Fălcoi, senator USR, membru al Comisiei parlamentare pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe, care a explicat, astăzi, că pe această funcție ar trebui desemnată o persoană independentă.

„A fost o discuţie interesantă. Dl Vlase ne-a expus părerea lui şi viziunea dumnealui în ceea ce priveşte Serviciul de Informatii Externe, a primit un vot favorabil în comisie cu excepţia mea care am votat împotrivă.


Este o numire politică clar, oricât ar fi de nepolitică această funcţie, numirea este politică. Eu, cel puţin, cred că pe această funcţie ar fi trebuit numită o persoană independentă. Preşedintele ar fi putut să facă şi o astfel de numire, poate că şi PSD ar fi căzut de acord cu o astfel de numire şi ar fi votat pentru. În acest moment, decizia luată de mine şi probabil va fi şi decizia USR este să dăm un vot împotriva acestei numiri”, a declarat Nicu Fălcoi după audierea lui Gabriel Vlase în comisie, potrivit Agerpres.

Senatorul de Timiș a adăugat că USR nu trebuie neapărat să fie de acord cu propunerea preşedintelui României în această privinţă.

„Suntem USR, suntem un partid de sine stătător, nu totdeauna părerile noastre coincid cu părerile preşedintelui României. Poate preşedintele a avut motivele dânsului să facă această numire, noi avem motivele noastre să votăm împotrivă. Cam aşa funcţionează”, a mai precizat Nicu Fălcoi.

Comisia parlamentară comună pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe l-a avizat favorabil, luni, pe Gabriel Vlase pentru a ocupa funcţia de director al SIE. Vlase a fost propus pentru preluarea acestei funcţii de preşedintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.