Timișorenii se vor plimba gratis cu vaporașele, de ziua orașului, deși nu...

Timișorenii se vor plimba gratis cu vaporașele, de ziua orașului, deși nu au fost stabilite regulile de navigare. Ce aviz se mai așteaptă

0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii din capitala Banatului se vor plimba gratis cu vaporașele pe Bega, între 3 – 5 august, perioadă în care este sărbătorită Ziua Timișoarei. Potrivit primarului Nicolae Robu, încă se așteaptă după avizul de la Ministerul Transporturilor privind aprobarea celor nouă stații, dar reprezentanții municipalității ar fi primit un răspuns verbal.

“Reiterez o veste bună, am dat-o deja, dar cu un anumit semn de întrebare. Avem reconfirmarea Ministerului Transporturilor, deocamdată tot verbal, dar ne-au promis că o să ne dea și un document, că vom putea naviga cu vaporașele în 3, 4 și 5 august, de Ziua Timișoarei, mă rog, ziua extinsă cu încă două zile prilejuite tot de aniversarea integrării regiunii noastre în România. Se va circula gratuit, sunt convins că va fi foarte multă lume care va dori să se plimbe cu vaporașele, cum s-a întâmplat și în 2016, când le-am folosit în regim de testare. Îi rog pe cetățeni să aibă răbdare. Una dintre nave, vom anunța care, va fi destinată delegațiilor pe care le avem, va fi pe protocol. Probabil că vom avea trei vaporașe care vor circula. În momentul în care se termină cu plimbările pe protocol, introducem și acea navă care la început e dedicată pentru asta în circuitul obișnuit.


Vom anunța numele acelei navei și îi rog pe cetățeni să înțeleagă că avem și astfel de obligații protocolare față de oaspeții noștri”, a explicat Nicolae Robu.

Întrebat de ce nu vor circula pe Bega toate cele șapte vaporașe de Ziua Timișoarei, edilul a precizat că nu au fost instituite în mod oficial regulile de navigare, astfel că este și o măsură de precauție.

“Nu cred că se justifică să fie introduse toate cele șapte vaporașe. Mai analizăm, să vedem. Ele trebuie să intre acum într-o procedură de testare, nu s-a mai circulat cu ele din 2016. Toate au fost funcționale, că le-ați văzut în navigare în 2016, dar de atunci nu s-a mai navigat. Ele vor trebui testate până în 3 august și noi ne gândeam la trei nave, dar nu e nimic bătut în cuie. Personalul este pregătit pentru mai multe nave. Nu sunt instituite oficial regulile de navigare și atunci este și o precauție, să nu fie foarte multe nave. Deci, va fi o certitudine, în 3, 4 și 5 august vom circula cu vaporașele pe Bega, va fi totul gratuit. Sperăm să fie vremea frumoasă”, a conchis Nicolae Robu.

Primăria Timișoara a plătit pentru achiziționarea celor șapte vaporașe suma de două milioane de euro, acestea fiind cumpărate în cadrul proiectului european de reabilitare a malurilor Begăi.

Manifestările dedicate Zilei Timișoarei debutează vineri, cu depuneri de coroane și o ședință festivă. Spre seară, în Piața Victoriei vor concerta Lidia Buble, Alex Velea, Antonia și Connect-R, iar timișorenii vor putea urmări un foc de artificii. Sâmbătă, pe scena din centrul Timișoarei vor urca Phoenix, The Weekend Bandits, Horia Brenciu & HB Orchestra, Tudor Chirilă și Vama, iar duminică, iubitorii de blues și jazz sunt invitați la Festivalul Blues pentru Timișoara. Programul complet este disponibil AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.