Uniunea Bulgarilor din Banat, despre deputata din Timiș care a votat pentru...

Uniunea Bulgarilor din Banat, despre deputata din Timiș care a votat pentru schimbarea Codului Penal: “Dezavuăm comportamentul ei”

0
DISTRIBUIȚI

csokany

Camera Deputaților a adoptat, ieri, proiectul care aduce modificări la Codul Penal, cu 167 de voturi pentru, minimul necesar fiind de 165. Iar proiectul a putut fi adoptat și cu sprijinul a doi deputați din județul Timiș, de la minorități. Este vorba de Petronela Mihaela Csokany, din partea Uniunii Bulgarilor din Banat – România, și de Adnagi Slavoliub, de la Uniunea Sârbilor.

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis astăzi, Uniunea Bulgarilor din Banat susține că deputata a votat în favoarea modificărilor la Codul Penal fără a solicita sau primi un mandat și că votul și l-a exprimat în nume propriu, „urmărindu-și un interes personal”.

„Urmare a situației create în urma votului din Camera Deputaților din data de 04.07.2018, pe această care informăm opinia publică asupra următoarelor aspecte: deputata Csokany Petronela Mihaela nu a solicitat și nici nu a primit mandat din partea Uniunii Bulgare din Banat – România referitor la modul în care să voteze.


Votul deputatei Csokany Petronela Mihaela a fost exprimat în nume propriu, urmărindu-și un interes personal. În acest sens învederăm opiniei publice că există o plângere penală, depusă în 18 ianuarie 2018 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe numele deputatei”, informează Uniunea Bulgarilor din Banat – România.

Reprezentanții UBB reamintesc că se află în conflict cu deputata Petronela Mihaela Csokany și că nu mai reprezintă de mult timp interesele Uniunii Bulgare.

„Deputata Csokany Petronela Mihaela se află într-o relație conflictuală cu Uniunea Bulgarilor din Banat -România, existând mai multe litigii pe rolul instantelor timișene. De altfel, aceasta nu a deținut și nu deține cabinet de deputat la sediul Uniunii Bulgare din Banat – România. De foarte mult timp ea nu mai reprezintă interesele Uniunii Bulgare, neavând contact cu majoritatea etnicilor bulgari și dezavuăm comportarea ei în calitate de deputat, reprezentant al minorității bulgare din România”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.