Unora le place Jazz TM-ul. Schimbare de program în ultima zi a...

Unora le place Jazz TM-ul. Schimbare de program în ultima zi a manifestării FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1916890690">

Cea de-a doua zi inclusă în festivalul Jazz TM – eveniment ce se desfășoară în centrul Timișoarei cu intrarea liberă – le-a adus melomanilor un program variat, artiștii prezenți reușind să fie pe placul spectatorilor.

Având în vedere că e un eveniment cu intrare liberă, la fața locului sunt prezenți nu numai amatorii de jazz. Din această cauză adevărații melomani sunt nevoiți să suporte discuțiile de socializare ale celor care poposesc la evenimente „doar din obligație“. Sau pentru că nu au altceva mai bun de făcut. Dincolo de acest aspect supărător pe alocuri, recitalurile au parte de succes.

În cea de-a doua zi pe Strada Fără Nume – o scenă nou adăugată în line–up – ul acestei ediții – cei prezenți au avut parte de show-uri de spoken word, o artă a spectacolului bazată pe cuvinte, o artă orală care se concentrează auspra esteticii, a intonării și a inflexiunii vocii. În Parcul Civic au cântat Murnau și cei de la B.A.U, iar în Parcul Castelului sound-urile jazz au fost etalate de Bega Blues Band și John Beasley presents MONK’estra.

Scena principală din Piața Victoriei a adus sunete magice cu Krisper și Kurt Rosenwinkel’s CAIPI , iar cireașa de pe tort a fost cântarea oferită de R+R=NOW (Robert Glasper, Terrace Martin, Christian Scott aTundeAdjuah, Derrick Hodge, Taylor McFerrin, Justin Tyson), un adevărat deliciu pentru urechile îndrăgostite de frumos. Și de această dată distracția a continuat cu Nocturnal Jams, alături de Murnau și The Jam Community.

Ultima zi a festivalului Jazz TM aduce și o schimbare de program. Deoarece Barış Demirel nu poate fi prezent la eveniment, programul de la scena Parcului Civic îi are ca invitați de la ora 18.30 pe Sanem Kalfa & George Dumitriu. Bazat în Amsterdam, duo-ul este cunoscut pentru performanțele sale intense. Câștigătoarea concursului Montreux Jazz, prezidat de Quincy Jones, Sanem Kalfa cântă compoziții și aranjamente originale în patru limbi diferite – limba maternă (turcă), portugheză, italiană și engleză. Dialogul este prezentat împreună cu poli-instrumentalistul și compozitorul George Dumitriu, activ în scenele de muzică jazz, clasice contemporane  și improvizate din Europa. Duo-ul explorează amplu sunete cu sinceritate, putere emoțională, inocență și umor. O atingere de electronică, bucle și efecte este cireșa deasupra actului lor de voce-chitară-violă. Astăzi, duminică, la Jazz TM vor mai fi prezenți Voyager II , Antal Gabor Trio, Sorin Zlat Trio, The Jam Community, Bachar Mar Khalife și Gregory Porter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.