Verde pentru Biciclete nu merge în audienţa de pe Facebook a lui...

Verde pentru Biciclete nu merge în audienţa de pe Facebook a lui Robu. Ce nemulțumiri are organizația

0
DISTRIBUIȚI

Verde pentru Biciclete a decis: iniţiativa primarului Timișoarei Nicolae Robu e una bună, dar modul de organizare, online, nu este decât o modalitate de marketing şi nu o modalitate de a rezolva ceva pentru cei care pedalează în Timişoara. În concluzie, audienţa convocată pentru astăzi de primarul municipiului cu reprezentanţii comunităţii bicicliştilor nu se va bucura de participarea VpB, una dintre principalele organizaţii a acestui sector al vieţii sociale a oraşului. „Apreciem interesul pe care îl arată în această perioadă administrația locală asupra infrastructurii velo din oraș, dar considerăm că modul în care au loc consultările cu comunitatea bicicliștilor este unul bazat mai mult pe marketing decât pe o dorință sinceră de a îmbunătăți situația actuală, sau de o viziune pe termen lung care să prioritizeze transportul alternativ în Timișoara”, au anunţat reprezentanţii asociaţiei.

VpB aminteşte că a sesizat deja numeroase probleme legate de deplasarea pe două roţi în oraş, au existat şi promisiuni de rezolvare a acestora, dar, de fapt, nu s-a întâmplat nimic: „Problemele sesizate de bicicliști nu sunt o noutate, nu diferă cu nimic de cele pe care le aveam în anii trecuți și care au întârziat să-și găsească o rezolvare atunci când au fost sesizate punctual – de la piste cu vopsea alunecoasă, la borduri mult prea înalte care sunt un impediment nu doar pentru bicicliști, ci și pentru persoanele cu dizabilități.


Vă reamintim că la finalul anului trecut comunitatea locală a înaintat o listă scurtă a bordurilor care pun probleme majore bicicliștilor, iar reparațiile au întârziat să apară. Suntem în vara lui 2018 și ne lovim, la propriu, de aceleași borduri înalte și de promisiuni făcute “în forță” care nu sunt onorate!”

Principala nemulţumire a celor de la Verde pentru Biciclete referitoare la dialogul anunţat de primar este legat de modul de desfăşurare, online, şi nu profesionist, sub forma unei audieri publice. „Suntem în dezacord cu modul în care s-a ales realizarea acestei audieri publice, mediul online fiind un loc în care se pot manipula cu ușurință discuțiile. Deși salutăm cu căldură orice fel de propunere de întâlnire în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara și orice ocazie de dialog constructiv dată comunității, solicităm ca acestea să fie făcute conform procedurii de audiere publică, unde orice structură de interese își pot aduce contribuția transparentă în actul decizional al politicilor publice”, au mai anunţat cei de la VpB. Organizaţia insistă că soluţiile legate de problemele pedalării ar trebui date de specialişti şi nu de  cetăţeni. VpB a mai anunţat că, în curând, va face public studiul referitor la evaluarea obiectivă a tuturor pistelor de biciclete, la care organizaţia lucrează deja de câteva luni.

Nicolae Robu a anunțat, ieri, că va organiza audiența pe pagina sa de Facebook cu iubitorii mersului pe două roți astăzi, începând cu ora 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.