Dacă vă gândiţi să cumpăraţi un apartament nou din piaţă vin două veşti, una mai puţin bună, care spune că preţurile au crescut, iar cea de a doua, bună, care spune că preţurile nu au urcat la fel de mult ca şi în prima parte a anului trecut. La Timişoara, în primul semestru avansul preţurilor a fost de peste patru procente, peste media naţională. Piaţa proprietăţilor imobiliare pare să-şi fi terminat creşterea în toată ţara, iar cea mai nouă zonă-vedetă este Braşovul.
Evoluția pieței rezidențiale în primele șase luni din 2018 confirmă așteptările cu privire la încetinirea ritmului de creștere a prețurilor, am aflat de la reprezentanţii Imobiliare.ro.
După o scădere de 1,2% în luna iunie, prețul mediu solicitat se situează la o valoare de 1.200 de euro pe metru pătrat util, la nivel naţional, arată datele portaului de specialitate. Această valoare este cu doar 3,1% mai mare decât cea consemnată la începutul anului, un ritm de creștere considerabil mai lent decât în aceeași perioadă a anului trecut. Spre comparație, în primul semestru din 2017, prețurile apartamentelor s-au majorat, în medie, cu 6,7% la nivel național (până la 1.120 de euro pe metru pătrat util). De remarcat că cel mai mare ritm de creștere în prima jumătate a acestui an a fost consemnat în Brașov.
Temperarea ritmului de creștere a prețurilor se observă și în capitala Banatului: aici, pretențiile proprietarilor de apartamente s-au majorat, per ansamblu, cu 4,3% în prima parte a lui 2018 (de la 1.152 la 1.202 euro pe metru pătrat), în condițiile unei stabilizări în luna iunie. În ultima lună, apartamentele vechi din Timișoara s-au apreciat cu 0,1% (de la 1.206 la 1.207 euro pe metru pătrat), iar cele noi cu 0,3% (de la 1.184 la 1.187 euro pe metru pătrat).