Vom circula cu autobuze electrice la Timișoara. Anunțul primarului Robu legat de...

Vom circula cu autobuze electrice la Timișoara. Anunțul primarului Robu legat de viitorul strălucit al STPT sub noua conducere

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a făcut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la PNL Timiș, un anunț important pentru timișorenii care folosesc transportul public. Acesta a spus cp, cel mai probabil din 2019, vom circula, în Timișoara, cu autobuze electrice. În plus, edilul-șef, a făcut și un mini-bilanț al activității Societății de Transport Public, sub noua conducere, susținând că vremurile grele s-au terminat, chiar dacă timișorenii încă nu simt asta.

”Vă dau o veste nu bună, ci superbună. Vom face o ședință de consiliul local, săptămâna viitoare, îî anunț pe această cale și pe pe consilieri să fie pregătiți. Avem un proiect care trebuie aprobat. Am stabiit un acord de parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Adminstrației Publice, în urma căruia vom primi 44 de autobuze electrice de 18 metri lungime, autobuzul. Valoarea totală este de 26,4 milioane de euro. Se va organiza licitația de rigoare. Eu voi semna acordul imediat după ședință. Noi ne angajăm să contrbuim cu di la sută în acest parteneriat”, a spus Robu, precizând, ca răspuns la o întrebare, că estimează că autobuzele vor ajunge la Timișoara în 2019.

Viitorul sună bine, pentru Robu, la STPT

Primarul a făcut și câteva precizări legate de funcționarea Societății de Transport Public sub noua conducere. Edilul-șef a anunțat că, printre altele, în oraș circulă acum 15 tramvaie Armonia, în loc de nouă cât erau pe vremea vechii conduceri.


Printre motivele pentru care populația simte puțin din îmbunătățirile susținute de primar este și faptul că mulți vatmani și șoferi sunt în această perioadă în concedii. Iar atunci când a fost întrebat despre timpii mari de așteptare, Nicolae Robu le-a transmis timișorenilor că totul va fi mai bine pe viitor.

”S-a schimbat conducerea la STPT. Noua conducere se implică, se zbate, dar nu se pot obține rezultate spectaculoase peste noapte, mai ales într-o conjuctură nefavorabilă. (…) Deja sunt suplimentări de mijloace de transport. Suplimentări semnificative au fost făcute la tramvaie, în rest, mai timide, că mai mult nu s-a putut. Vreau să punctez un aspect nefavorabil. O bună parte din vatmani și șoferi sunt în concediu, că asta e perioada. Astfel că, chiar dacă s-au făcut eforturi de aducere în stare de funcțiune a mijloacelor de transport în comun, dar nu sunt suficienți vatmani pentru a se face toate suplimentările”, a spus Robu.

Primarul a făcut publice și cifre comparative, arătând ce performanțe au deja reprezentanții noii conduceri. Acesta a încercat să arate cum s-au schimbat lucrurile, între 31 mai și 5 iulie. Edilul-șef a arătat, concret, pe ce linii de transport public s-ua făcut suplimetări. Astfel, pe linia 4 sunt acum șase tramvaie, față de cinci câte erau pe vremea vechii conduceri, pe linia 6, care fusese desființată, circulă două tramvaie, iar pe linia 7 circulă acum cu un tramvai în plus, adică șapte. În acest moment, în Timișoara funcționează 32 de tramvaie, iar Robu a ținut să precizeze că acum circulă 15 tramvaie Armonia.

Edilul-șef a precizat că municipalitatea va aplica pentru finanțare europeană pentru achiziția de tramvaie noi, anunând că ”ne trebuie, așadar, șoferi”. Întrebat cum lansează oferte de locuri de muncă în condițiile în care sunt porbleme cu întârzierile salariale la angajații actuali ai STPT, Robu a spus că este ”o anumită întârziere”, dar că totul se va remedia. A fpcut și o aluzie la faptul că nu e greu de găsit șofer. ”Sunt destule zone ale țării unde oamenii nu au loc de muncă”, a încheiat edilul-șef subiectul legat de transportul în comun.

 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Toate felicitarile si multumirile domnului primar Robu.

    Daca doriti sa rupeti gura targului si aveti aceasta posibilitate, cumparati noile autobuze urbane 100% electrice Mercedes Benz eCitaro (au fost lansate oficial cu doar 6 zile in urma, Hamburg-ul deja a comandat cateva sute de astfel de autobuze).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.