Ziua Imnului Național al României, celebrată în Piața Libertății din Timișoara FOTO

Ziua Imnului Național al României, celebrată în Piața Libertății din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-690229800">

În conformitate cu Legea nr. 99/1998, ziua de 29 iulie a fost proclamată Ziua Imnului Național a României, „Deșteaptă-te române!”, și reprezintă simbolul unității Revoluției Române din 1848.

Ceremonia a început la ora 12.00, cu prezentarea onorului și salutarea Drapelului de Luptă. A urmat o binecuvântare și rugăciune pentru poporul român rostite de Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului – Înaltpreasfinția Sa Ioan Selejan, preoți invitați din Arhiepiscopia Timișoarei și preotul militar al garnizoanei. Alocuțiunea de deschidere a ceremonialului a fost rostită de Prefectul Județului Timiș, Eva Andreaș, din program făcând parte și un spectacol susținut de Muzica Militară și recitatori de poezie. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

La ceremonie au mai participat și președintele CJ Timiș, Călin Dobra, primarul Nicolae Robu, care a ajuns cu câteva minute întârziere, dar și Nicolae, principe al României.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.