1.000 de euro, preț minim pe metru pătrat al apartamentelor de vânzare...

1.000 de euro, preț minim pe metru pătrat al apartamentelor de vânzare din Timișoara. Care sunt cele mai căutate zone

0
DISTRIBUIȚI

Vreţi să vă mutaţi în casă nouă? Timişoara are, pe piaţa imobiliară, soluţii pentru fiecare categorie de clienţi. Sunt apartamente centrale la preţuri mai mari, dar „de zonă bună”, sunt apartamente în cartiere aflate în zone ceva mai îndepărtate, dar la preţuri mai mici. Aveţi la dispoziţie chiar şi locuri din oraş unde preţurile apartamentelor au înregistrat chiar şi mici scăderi. Punctele Cardinale, Take Ionescu sau Medicină rămân în top, dar diferenţele preţurilor medii nu sunt atât de mari. Nu sunt zone care să coste sub 1000 de euro pe metru pătrat.

Conform imobiliare.ro, în al doilea trimestru din 2018, prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Timișoara s-a majorat cu 2,4%, până la o valoare de 1.170 de euro pe metru pătrat util. Totuși, plaja de prețuri este relativ largă și se situează între 1.100 euro/mp și 1.500 euro/mp. Cel mai recent raport de piață realizat de Imobiliare.ro arată că, față de perioada similară a anului trecut, pretențiile actuale ale vânzătorilor din orașul de pe Bega sunt cu 8,9% mai mari.

Demn de luat în seamă, în cazul Timișoarei, este că, spre deosebire de București și Cluj-Napoca, aici nu există, practic, zone cu o medie de preț mai mică de 1.000 de euro pe metru pătrat pe piața apartamentelor. Astfel, în momentul de față, majoritatea cartierelor analizate se încadrează între 1.100 și 1.300 de euro pe metru pătrat util. Criteriile care fac diferența în ceea ce privește atractivitatea unei zone sunt calitatea locuirii, apropierea față de principalele puncte de interes în oraș, accesul facil și spațiile verzi, prestigiul zonei, facilitățile din arealul respectiv și perspectivele de dezvoltare.

Există totuși și excepții semnificative.


Zona Medicină – Take Ionescu – Punctele Cardinale, unde se găsesc, de altfel, cele mai scumpe apartamente, cu o valoare medie de listare de 1.490 de euro pe metru pătrat util, atrage și cel mai mare interes din piață. Pe locul al doilea în clasamentul zonelor cu cele mai scumpe apartamente se situează Central – Bălcescu – Piața Maria, cu o medie de aproape 1.300 de euro pe metru pătrat util, în vreme ce pretențiile vânzătorilor ajung la 1.220 de euro pe metru pătrat în Circumvalațiunii, Complex Studențesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion și Aradului.

Pe de altă parte, cele mai accesibile zone din Timișoara sunt Bucovina – Gării – Dorobanților (1.130 de euro pe metru pătrat util), Șagului – Dâmbovița – Iosefin – Steaua (1.130 de euro pe metru pătrat util), Girocului – Soarelui – Buziașului (1.150 de euro pe metru pătrat), Braytim (1.180 de euro pe metru pătrat) și Lipovei (1.190 de euro pe metru pătrat).

Trimestrul trecut, apartamentele s-au apreciat în majoritatea cartierelor timișorene analizate, la fel ca în București și Cluj-Napoca. Un avans important, de 5,2%, a avut loc în zonele Central – Bălcescu – Take Ionescu – Medicină – Piața Maria. În acest răstimp, locuințele din Circumvalațiunii s-au apreciat cu 4,2%, cele din arealul Bucovina – Simion Bărnuțiu – Gării – Dorobanților – Mircea cel Bătrân cu 3,5%, cele din Girocului – Soarelui – Buziașului cu 2,6%, iar cele din Lipovei – Aradului tot cu 2,6%.

La polul opus, în zona Braytim pretențiile proprietarilor s-au diminuat cu 1,3% în al doilea trimestru al anului, până la o valoare de 1.180 de euro pe metru pătrat util. Pe de altă parte, cele mai mici creșteri de preț au avut loc în arealul Ultracentral (1,2%), Torontalului Complex Studențesc  – Dacia – Elisabetin – Spitalul Județean (1,9%).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.