1,5 milioane de euro, bani europeni, au ajuns în județ în acest...

1,5 milioane de euro, bani europeni, au ajuns în județ în acest an. Cum a contribuit GAL Timișul de Centru

0
DISTRIBUIȚI

euro

Aproximativ 1,5 milioane de euro au ajuns în județul Timiș, de la începutul anului și până acum, în urma implementării unor proiecte de către Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru. 800.000 de euro din acești bani au revenit sectorului public, iar restul au fost împărțiți către privați și ONG-uri.

Potrivit reprezentanților grupului, primăriile din localităţile membre GAL Timişul de Centru şi reprezentanţii acestuia au lucrat anul acesta la documentaţiile necesare accesării fondurilor europene, iar rezultatele încep să se vadă. Totodată, Buziaş, Chevereşu Mare, Sacoşu Turcesc şi Sânmihaiu Român au semnat deja contractele de finanţare pentru achiziţia de echipamente şi utilaje, iar primăria Giulvăz pentru un sistem de supraveghere video care să acopere întreaga comună, şi în perioada următoare se va trece în etapa de achiziţie.

„Există mai multe proiecte care sunt în faza de semnare a contractelor de finanţare, vorbim de comunele Moşniţa Nouă, Niţchidorf şi Giroc, precum şi oraşul Ciacova, care vor trebui să se ocupe apoi de achiziţii.


Pentru sectorul public, am reuşit să punem în practică, până acum, proiecte în valoare de aproximativ 800.000 de euro, ceea ce este foarte bine, sunt bani care aduc un plus dezvoltării comunităţilor din Timiş”, a declarat Alexandru Iovescu, manager al Grupului de Acţiune Locală Timişul de Centru.

De asemenea, au fost derulate şi două proiecte de infrastructură socială şi medicală, de care vor beneficia locuitorii comunelor Şag şi Giroc. Este vorba despre proiectul unui centru socio-medical în Şag, care a trecut faza de selecţie şi urmeză să se semneze contractul de finanţare, în valoare de 150.000 de euro, iar diferenţa, până la 250.000 de euro, va fi suportată de Primăria Şag. Totodată, în Giroc se va achiziţiona o ambulanţă pentru Centru Medical de Permanenţă, valoarea acesteia fiind de aproximativ 50.000 de euro.

O altă măsură pe care s-a alocat finanţare este cea dedicată sprijinirii ONG-urilor şi societăţii civile. În acest caz, Asociaţia Culturală Generaţia Muzicii din Şag a accesat o finanţare în valoare de 70.000 de euro pentru achiziţionarea de instrumente muzicale şi activităţi artistice.

În sectorul privat, prin Grupul de Acţiune Locală Timişul de Centru în judeţul nostru au ajuns peste 600.000 de euro, bani destinaţi activităţilor non-agricole, contractele de finanţare urmând a fi semnate peste câteva zile. „Banii destinaţi sectorului privat contribuie la dezvoltarea unor afaceri locale, una dintre condiţii fiind şi crearea de locuri de muncă în comunitate. Până acum, putem vorbi de o sumă de aproximativ 600.000 de euro, cu potenţial de creştere în viitorul apropiat”, a mai declarat Alexandru Iovescu, managerul GAL Timişul de Centru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.