20 de migranți ascunși într-un microbuz, prinși în Timiș. Metoda prin care...

20 de migranți ascunși într-un microbuz, prinși în Timiș. Metoda prin care au încercat să ajungă în Occident FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din Timișoara au descoperit, ieri, 20 de migranți, într-un microbuz și într-o mașină, pe raza județului Timiș. Niciunul nu avea drept de ședere legal în România, iar doi români i-au ajutat să pătrundă fraudulos pe teritoriul țării.

Agenți ai Serviciului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au oprit cele două autovehicule în timpul unor acțiuni specifice de combatere a migrației ilegale.


Toate persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Timiş pentru cercetări.

Polițiștii au constatat că mașina avea rol de antemergător pentru microbuz.

”În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cetăţenii străini provin din Irak, Siria și Iran, adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, iar copiii între 1 şi 12 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei doi cetățeni români, I.C. şi T.G., ambii în vârstă de 44 de ani, aveau rol de călăuze şi i-au ajutat pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cei doi români au fost reținuți pentru 24 de ore, iar migranții au fost preluaţi de Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de azil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.