500 de angajați din Primăria Timișoara, evacuați. Pentru ce situație periculoasă s-au...

500 de angajați din Primăria Timișoara, evacuați. Pentru ce situație periculoasă s-au pregătit FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1297398892">

Mobilizare de forțe, astăzi, la Primăria Timișoara. Mai multe autospeciale ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Timiș și ambulanțe au intervenit de urgență la sediul instituției, unde a fost dată alarma cu privire la izbucnirea unui incendiu la ultimul etaj. Imediat, toți cei aproximativ 500 de angajați care se aflau în Primăria Timișoara au fost evacuați. Cinci dintre aceștia, care au rămas blocați din cauza flăcărilor, au fost salvați cu ajutorul unei perne umflate în spatele instituției, dar și cu două autoplatforme de intervenție.

Din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav, ci acesta a fost scenariul unui exercițiu pus la cale de Formațiunea de Intervenție Rapidă de Bază de Voluntariat “SALVO”, în colaborare cu ISU Timiș.

“A fost vorba de un exercițiu, simularea unui incendiu la mansarda clădirii primăriei din Timișoara. În urma incendiului, au rămas surprinse cinci victime în clădire, care au fost evacuate cu ajutorul forțelor de la ISU Timiș și colegii de la SALVO. De asemenea, s-au autoevacuat și au fost evacuați aproximativ 500 de angajați ai primăriei. Exercițiul s-a desfășurat pe două fronturi, au intervenit trei ofițeri cu 18 subofițeri și două autoplatforme de intervenție, o autospecială de transport victime multiple. Mai avem și o pernă de salvare, care a fost folosită astăzi pentru acest exercițiu”, ne-a explicat Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiș.

La exercițiu au participat și mai multe echipe din cadrul formațiunii “SALVO”, printre care și “divizia canină”.

”Scenariul acestui exercițiu a fost un incendiu la mansarda clădirii Primăriei Timișoara, în urma căruia a fost declanșată alarma și au fost evacuate, conform protocolului, persoanele care se aflau în incinta clădirii. Formațiunea SALVO a detașat în teren echipele specifice pentru astfel de intervenții, este vorba despre echipa divizie canină, echipă tehnică suport și echipă cercetare-salvare de la înălțime. Practic, este vorba de o echipă mixtă, care a lucrat împreună cu echipele ISU Timiș în vederea evacuării persoanelor în siguranță și bineînțeles salvării celor cinci victime, care au fost blocate la etajele superioare. Din cauza fumului și a flăcărilor nu s-a mai putut face evacuarea acestora și atunci a fost nevoie de intervenția cu echipamente și personal”, a precizat Andrei Herman, purtătorul de cuvânt al formațiunii “SALVO” Timișoara.

Exercițiul s-a desfășurat, astăzi, între orele 14.00 și 15.00, perioadă în care angajații din Primăria Timișoara au întrerupt activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.