Absolvenții de liceu susțin ultima probă scrisă din cadrul BAC-ului de toamnă

Absolvenții de liceu susțin ultima probă scrisă din cadrul BAC-ului de toamnă

0
DISTRIBUIȚI

Ultimul hop pentru absolvenții de liceu care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Astăzi are loc proba la alegere a profilului și specializării, ultima probă scrisă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, în total, sunt așteptați în sălile de examen 988 de candidați.


Dintre aceștia, 421 vor fi evaluați la Geografie, 386 la Biologie vegetală și animală, 104 la Anatomie, iar restul la discipline precum Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Informatică, Logică, Psihologie sau Sociologie.

Urmează săptămâna viitoare evaluarea competenţelor digitale, care are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 30 și 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 6 septembrie.

Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

În total, în sesiunea august – septembrie a examenului de Bacalaureat s-au înscris din județul Timiș 1.508 candidați, dintre care 928 provin din promoția actuală, iar restul din cele anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.