Început excelent pentru Dumbrăvița în Liga a III-a. Alb-verzii s-au impus în...

Început excelent pentru Dumbrăvița în Liga a III-a. Alb-verzii s-au impus în derby-ul timișean cu Ghiroda GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Cea mai nouă trupă timișeană din C a avut parte de un start perfect de campionat. ACS Dumbrăvița s-a impus în duelul județean cu CSC Ghiroda, scor 4-2 (1-1), după o primă repriză destul de echilibrată. Derby-ul de la Pădurea Verde a avut de toate: penalty-uri, o eliminare, dar și un eurogol.

Primul meci în Liga a III-a pe arena din Dumbrăvița, redenumită ”Ștefan Dobay”, nu a dezamăgit, circa 400 de localnici au venit să-și vadă favoriții. Scorul a fost deschis în minutul 26, când Briciu l-a învins pe Gakos din apropiere după un ”assist” de la Bîrză.  Oaspeții au egalat imediat. Liuba a intervenit incorect în careu asupra lui Mancaș și Baranyi a egalat de la punctul cu var. A fost doar primul penalty al întâlnirii. Următoarele au fost în contul gazdelor în repriza a doua. Mai întâi Semeniuc l-a ținut pe Bîrză în careu în minutul 58, apoi peste nici zece minute Hotca s-a ciocnit cu Silaghi și s-a indicat din nou 11 metri. De fiecare dată Mădălin Stancu și-a făcut datoria și adus astfel scorul la 3-1 pentru Dumbrăvița. Echipa alb-verde a dominat restul întâlnirii, mai ales că din minutul 73 galben-albaștrii au rămas în zece oameni. Semeniuc a văzut al doilea cartonaș galben, pentru un henț involuntar, dar care l-ar fi lăsat singur cu portarul pe Rus. În cele din urmă ”aripa” Răzvan Rus a scăpat pe o bandă dreaptă mai aerisită două minute mai târziu. Mai întâi a fost blocat de Gakos, dar mingea i-a revenit și a uds scorul la un dur 4-1! Gazdele s-au jucat apoi cu ocaziile iar ultima reușită a fost și cea mai frumos. Nou intratul Saizu, la Ghiroda, a închis tabela cu un șut în cros peste Robert Mikloș.

Dumbrăvița a avut astfel parte de startul dori la nivelul terț, unde se află în premieră, dar pare deja cea mai solidă trupă timișeană. În tabăra de pe Calea Lugojului a fost supărare mare, antrenorul Remus Steop nu exclude noi modificări în echipa sa. În etapa următoare CSC Ghiroda și Giarmata Vii primește replica celor de la Industria Galda, în timp ce trupa lui Sorin Bălu merge la Sebiș.

ACS Dumbrăviţa: R. Mikloş – Udrea (90+1 Jinga), Telescu (cpt.), Gălan, Liuba – M. Stancu, D. Pop – R. Rus (80 Centea), Briciu, Nanu (54 Silaghi) – Bîrză (86 Pecarov). Antrenor: Sorin Bălu.

CSC Ghiroda: M. Gakos – Semeniuc, R. Mureşan, Hotca (69 Totic), Horcea – Mancaş (69 Ciobanu), Giuricici (80 Saizu), Ţugui, Berivoiescu – Baranyi (cpt.), Jichici. Antrenor: Remus Steop.

Sorin Bălu: ”A doua repriză a fost de vis!”

Antreorul Dumbrăviței era vădit mulțumit de startul victorios.


„E un debut greu, nu-mi doream să jucăm cu Ghiroda, e o echipă foarte bună, pe care o cunoşteam, cu jucători foarte valoroşi. Însă, dacă aşa a decis ţintarul, trebuia să ne prezentăm şi să jucăm. Prima repriză nu a fost cea aşteptată de noi şi de public, a doua a fost însă de vis. O repriză în care am dominat net jocul. Am înscris de trei ori, puteam să o mai facem, cred eu că victoria noastră e fără dubii, meritată. Nu-mi rămâne decât să-mi felicit băieţii, sunt admirabili şi mergem împreună în continuare”, a declarat Sorin Bălu, antrenorul învingătoarei.

„Într-adevăr, o înfrângere greu de digerat, dar una peste alta, să nu uităm că e un început de campionat, am întâlnit o echipă ambiţioasă, care a vrut foarte mult să câştige astăzi, am făcut greşeli individuale în repriza a doua, nepermise, şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Cred eu totuşi că diferenţa e cam mare faţă de realitatea din teren. Acesta e fotbalul, îi felicit pe cei din Dumbrăviţa. Arbitrajul a fost foarte bun, chiar dacă la 11 metri, la golul 3, nu sunt foarte sigur dacă a fost sau nu a fost, dar în general nu am nimic de obiectat”, a spus Remus Steop, „principalul” Ghirodei.

Cealaltă timișeană care a evoluat azi în Liga a III-a, CSM Lugoj, a remizat cu Unirea Alba Iulia, scor 1-1, pe teren propriu. Reușita formației pregătite de Ilie Rotariu i-a aparținut lui Beniamin Dobra, din penalty.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.