ACS Poli, succes amical contra Giarmatei cu trialiști exotici și tensiune. Derapaj...

ACS Poli, succes amical contra Giarmatei cu trialiști exotici și tensiune. Derapaj al ”secundului” gazdelor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli Timișoara a disputat astăzi un amical cu divizionara C Millenium Giarmata în care a surprins prin numărul mare de jucători străini primiți în probe. Formația lui Ionel Ganea s-a impus însă cu 2-0 după pauză prin reușitele a doi jucători deja legitimați. Vestea că clubul a depus actele pentru a intra în insolvență a adus un plus de tensiune pe toate planurile.

Prima repriză, în care gazdele de pe terenul ”Adrian Stoicov” au avut o pleiadă de jucători, nu a adus niciun gol. Bocșan a trimis periculos cu capul în minutul 20 după o șansă mare avută de oaspeți prin Călin la poarta lui Smaranda. Tensiune mare a fost între Velcotă și adversari, jucătorul timișorean a căzut și și-a înjurat ”agresorii”. Michel Rosenblum a fost printre cei care au replicat, după o fază la care tânărul timișorenilor se putea accidenta, Ganea cerând de altfel arbitrului să acorde lovitură liberă.

Scorul a fost deschis în partea secundă, nu de vreun francez sau englez ori african în probe, deși numărul 10, Opoku, a arătat unele calități tehnice. Cel care a marcat în minutul 58 a fost Stere. Peste un sfert de oră s-a făcut 2-0 prin execuția de la distanță a lui Pădurariu, care l-a învins pe Ciută cu o boltă din lateral.

Pe finalul întâlnirii și-a făcut apariția la teren o mână de susținători ai celeilalte Poli din oraș, aceștia au scandat în încheiere împotriva lui ACS. A existat și un mic conflict, verbal, cu fani ai formației retrogradate în fața porții de intrare în baza de antrenament.

Pentru ACS Poli urmează jocul oficial cu Brăila de pe teren propriu, duminică, de la ora 13.00, pe ”Dan Păltinișanu”:

ACS Poli: Smaranda – D. Filip, Bocșan, Thibaut Barthomeuf (1991, fundaș central francez), Twum Barima (1993, fundaș stânga englez) – B. Străuț – Golda, Justice Opoku (1998, mijlocaș ofensiv ghanez), Velcotă – Giorgios Sarafoudis (1988, atacant grec), Makumbi Nkoma (1994, atacant gabonez). Au mai intrat: Kawaguchi Jushi (1993, mijlocaș central japonez), Podină, Pădurariu, Stere, Românu. Antrenor: Ionel Ganea.

Millenium Giarmata: Trifon – Rosenblum, Cochințu, Stupu, Sporin – Ferțu – Gânju, Popan, Domșa, C. Marius – Beloescu. Au mai intrat: Ciută – Gavrilă, Fl. Călin, Olteanu, Dorobanțu, Andreici, Copoeru, Mihălceanu, Dincă, Ochea, Ad. Damian (ex-Cerneteaz, n. 98, atacant), Stănilă. Antrenor: Răzvan Leucă.

”Acesta a fost scopul nostru, am avut mulți jucători in probe. S-a făcut amicalul să-i vedem la lucru, vom vedea zilele următoare ce va fi cu ei. A fost un antrenament bun, destul de încrâncenat. Am avea nevoie în atac, la mijloc, Ionel v-ar putea spune mai bine… suntem în căutare de jucători. E destul de tensionată atmosfera, înfrângerea asta a venit peste noi. În zilele următoare a rămas să revenim în formă bună și să câștigăm meciul de acasă”, a spus directorul sportiv Ovidiu Petre.

”Sunt două perioade total diferite, ACS Poli probabil caută golurile avute. Noi suntem în perioadă maximă de pregătire fizică. A fost un antrenament reușit… Cred că am văzut o pregătire și o așezare acceptabilă în teren pentru a o scoate la capăt în acest sezon. Noi vrem să rămânem în Liga a III-a, cred că suntem cea mai tânără echipă din serie, cu jucători născuți în 98, 99 și 2000… Cu trei seniori. Din vara viitoare poate reușim să schimbăm statutul clubului”, a declarat Răzvan Leucă, tehnicianul Giarmatei.

”E păcat, nu ar trebui să avem asemenea discuții la nivel sportiv. E echipa orașului momentan”, a spus Leucă despre faptul că cele două echipe au trebuit să folosească vestiarele de la LPS Banatul.

Emil Szolomajer, gest grobian.


Radu Birlică: ”Îmi cer scuze”

La fel ca la alte partide cu caracter amical disputate pe terenul I, ”Adrian Stoicov”, unii jurnaliști preferă să stea în spatele porților, ușor lateral, mai ales dacă fac și fotografii. Reporterul PRESSALERT.ro, alături de o colegă din presă, de la portalul Tmsport.ro, s-au aflat în această zonă când antrenorul secund Emil Szolomajer a venit amenințător dinspre banca tehnică, parțial și prin teren, să trimită jurnaliștii în afara terenului. Dar nu a făcut-o oricum. A pus mâna, deloc amical, pe aparatul foto și brațul reporterului PRESSALERT.ro în timp ce-și ”exprima” cererea. A adăugat chiar și un ”Nu aveți pic de respect!”, în timp ce conducea jurnaliștii ”răi”, care s-au supus doleanței, în afara gardului, al cărei porți a închis-o, deși pe acolo urmau curând să iasă și fotbaliștii. Aproape tot jocul un alt reporter din presa locală s-a plimbat în schimb fără probleme chiar în zona băncilor de rezerve iar alți trei spectatori au rămas practic închiși în interiorul gardului terenului, ei au vizionat jocul fără probleme, după cum se vede mai jos.

Trebuie precizat că în locul antrenorului și-au cerut scuze ofițerul de presă al clubului și președintele Radu Birlică. ”Îmi cer scuze. E regretabil și nu sunt de acord cu așa ceva”, a transmis conducătorul clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.