Criză și pe gazon: ACS Poli s-a împiedicat de Dacia Unirea Brăila....

Criză și pe gazon: ACS Poli s-a împiedicat de Dacia Unirea Brăila. Timișorenii au irosit un avantaj de două goluri GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Formația pregătită de Ionel Ganea a irosit șansa victoriei la primul meci pe teren propriu din acest sezon în B. ACS Poli a avut două goluri avantaj cu Dacia Unirea după un penalty cadou și o reușită frumoasă a lui Cosmin Bîrnoi, dar a cedat avantajul într-un singur minut. S-a încheiat 2-2 și criza continuă inclusiv pe gazon.

Doar vreo două sute de spectatori au fost prezenți pe ”Marele oval”. Adversara părea la îndemână mai ales că a venit în Banat cu doar patru rezerve. Chiar și așa, după zece minute de dominare a gazdelor, oaspeții au fost primii care au amenințat mai serios. Prin Pleșa, al cărui cap a fost respins greu de Curileac. Faza începuse după o pătrundere bună a lui Maxin. Gazdele au replicat peste patru minute prin Drăghici, care a trimis cu capul peste poartă din centrararea lui Popovici. Timișorenii au avut apoi mai multe ocazii, dar niciun șut pe poartă. Până în minutul 35, când Drăghici a deschis scorul din penalty, cu ajutorul barei. Lovitura de pedeapsă s-a acordat după ce Hîmpea a lovit balonul cu umărul, după cum s-a văzut pe reluările TV. Brăila a încercat să replice peste trei minute, dar Bertrand a reluat peste poartă cornerul distribuit de Calu.

Nici la reluare ACS Poli nu a impresionat, dar după o oră de joc meciul părea rezolvat. Bîrnoi a luat o acțiune pe cont propriu și a punctat cu un șut din 18 metri în stânga lui Avram în minutul 61. După acest moment la gazde a fost debutat Justin Opoku, jucător păstrat după ultimul trial, dar africanul nu s-a evidenţiat în mod special.

Gafe în apărare

Brăila nu părea periculoasă prin atacantul Bertrand, destul de imobil. Dar vârful cu origini africane s-a trezit în minutul 66 cu un balon pe tavă după o degajare nereușită a timișorenilor. Vârful oaspeților a fost întâmpinat de Curileac și a șutat pe sub acesta pentru 1-2. Peste doar un minut portarul timișorenilor comite o gafă rară, colosală. Luftează și-l lasă pe Vitan singur cu poarta goală: 2-2! O liniște apăsătoare s-a lăsat și printre puținii fani de pe arenă. ACS Poli a revenit treptat în ofensivă și a avut o șansă mare în minutul 71, când Drăghici a executat periculos o lovitură liberă, dar nu a cadrat și pe poartă. Pe final jocul a fost destul de anost, cu ambele echipe bine întinse pe teren. Minutul 90 putea aduce ceva mai mult de un punct în contul gazdelor, dar Motreanu, apoi în prelungiri Opoku, au trimis centrări pe jos în picioarele adversarilor.

S-a încheiat 2-2 și echipa timișoreană pregătită de Ionel Ganea are doar un punct după 180 de minute în ”purgatoriul” fotbalului românesc.

ACS Poli Timișoara: Curileac (cpt.) – Motreanu, Bocșan, Podină, Dumbravă – Haruț – Popovici, Bîrnoi (88 Pădurariu), D. Codrea (62 Opoku), Velcotă – Drăghici. Antrenor: Ionel Ganea.

Dacia Unirea Brăila: R. Avram (cpt.) – Niță, Hamza, Merville, Hîmpea (72 R. Stănescu) – Maxin, Pleșa (79 Ichim) – Calu (58 Coteț), Lu, Vitan – Bertrand. Antrenor: Gheorghe Barbu.

Foto: Virgil Simonescu

UPDATE Ganea: „Greşelile ne-au costat victoria”

Ionel Ganea e de părere că jucătorii săi au evoluat mai bine ca în prima etapă (1-4 cu Farul), dar erorile au contat decisiv.


”După părerea mea am pregătit săptămâna aceasta jocul foarte bine. Din păcate nu am reușit să câștigăm, am avut jocul în mare parte controlat de noi, din păcate am făcut două greșeli, una după alta foarte rapide, acest lucru ne-a costat astăzi victoria. Jucătorii au avut altă atitudine după meciul de la Constanța, dar nu am reușit astăzi să câștigăm. Trebuie să-l apărăm pe Curileac pentru că tot timpul a avut evoluții mai bune. Se poate întâmpla să prindă o zi mai proastră. Primul gol se putea evita, a fost o greșeală colectivă. A doua a fost a portarului… Jucăm și în niște condiții foarte grele. O caniculă mare, asta afectează și jucătorii. Melinte s-a accidentat la antrenament”, a declarat Ionel Ganea, antrenorul lui ACS Poli.

„Pot să spun că am avut noroc, şansă. Aşa cum am pierdut acasă cu Ripensia, când am avut penalty, acum am primit un cadou pentru că a greşit destul de grav portarul. Sunt mulţumit, sunt copii mulţi care nu au jucat decât la juniori sau Liga a III-a, în afară de Niţă, singurul rămas din vechiul lot şi încă unu sau doi care au jucat în B, restul sunt la primele lor meciuri la acest nivel. Se vede că nu avem nici curaj, nici pregătire fizică, dar paradoxal nu s-a văzut că sunt mai bine pregătiţi. Am avut multă şansă, puţină calitate… ne întoarcem acasă cu un punct şi vedem ce se mai poate întâmpla. Am avut trei rezerve şi o rezervă de portar de 16 ani. Mai trebuie să aducem jucători, să mai facem multe lucruri ca şi club. Suntem la început dar mi se pare un nivel scăzut, asta e şi şansa noastră. În afară de câteva echipe care trag la promovare restul se chinuie. Să trăim până la sfârşit, ăsta e obiectivul… Poli merita mai mult, are calitate, dar aşa e fotbalul”, a spus Gică Barbu, tehnicianul Brăilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.