Ștefan Nanu, cu optimismul noului venit, dar și realist: ”Sunt adeptul folosirii...

Ștefan Nanu, cu optimismul noului venit, dar și realist: ”Sunt adeptul folosirii jucătorilor tineri”. Modificări în lotul lui ACS Poli și înaintea duelului cu UTA

0
DISTRIBUIȚI
Ștefan Nanu, dreapta

Derby-ul vestic cu UTA e abordat de ACS Poli cu un nume nou la conducerea băncii tehnice. Ștefan Nanu a fost prezentat la Timișoara după patru antrenamente și cu doar două zile înainte de meciul cu arădenii. Fostul rapidist e încântat de tinerii pe care-i are sub comandă, dar în același timp a arătat că știe bine situația dificilă în care se află clubul de pe Bega. Cu toate acestea Nanu speră ca sâmbătă să-l învingă pe Ionuț Popa.

”Mă bucur că am ajuns la un club atât de mare, respectat in zona Banatului. Am venit și pentru că-l cunoșteam pe Radu Birlică, am lucrat la Inter Gaz în 2007. De obicei sunt răbdător și îmi plac provocările. Le-am spus băieților: complimente pentru cum au răspuns. Sunt foarte mulți tineri care nu au experiență. Sunt adeptul juniorilor. La Câmpina am început în 2005 ca antrenor, am promovat în Liga 2, de acolo am oprit doar trei jucători cu experiență și am adus doar copii. Cu ei am terminat pe locul 6 în serie. Cu un lot care valoric e sub ce am găsit aici”, a declarat Ștefan Nanu.

Cel care a făcut carieră ca jucător și în Olanda, la Vitesse Arnhem, a subliniat că situația actuală nu înseamnă că echipa sa va fi pradă ușoară în derby. ”Le-am spus că fără muncă, disciplină și un plan tactic nu reușim… Au fost foarte receptivi. Sâmbătă, cu UTA, care are obiectiv promovarea, echipă cu antrenor experimentat care cunoaște bucătăria acestui club, am încredere și trebuie sa câștigăm acest derby. Facem tot posibilul să ieșim victorioși”, a mai spus Nanu.

”Nu putem să promovăm, să fim serioși”

Cu toate că e mulțumit de jucători, Ștefan Nanu vrea mai multe posturi acoperite.


”Mai sunt multe probleme de rezolvat sper ca pe viitor să se rezolve… Nu putem să promovăm, să fim serioși, obiectiv e menținerea. Am nevoie de fundași, mijlocași dreapta, un fundaș central. Sunt juniori, vin de la un nivel la care nu e atâta presiune, dar prin dorința lor pot să facă față”, a continuat noul antrenor al lui ACS Poli. Acesta e la curent și cu cererea de intrare în insolvență, care dacă e acceptată mâine ar putea amâna cel puțin un deznodământ trist pentru formația retrogradată din elită: ”Prin vorbele pe care mi le-a promis domn președinte sper să se rezolve. Așteptăm mâine să vedem ce se va întâmpla cu insolvența și sper să fie bine…”.

ACS Poli nu va putea miza nici la acest meci pe fundașul Cristian Melinte, în condițiile în care defensiva a fost punctul nevralgic al echipei în primele patru etape din B. Nanu va aborda altfel și tactic primul 11. ”Am schimbat deja sistemul de joc… Ce am văzut în patru zile chiar m-a impresionat, prin atitudinea lor, ce mi-au arătat la antrenamente”. a conchis ”principalul” bănățenilor.

”Ne așteaptă un meci foarte important, sper să ne impunem cu cei de la Arad. E un meci dificil… Am avut și momente bune în joc la Sînmartin, dar din păcate am pierdut cele trei puncte. Sper să nu fie ultimul meu gol. Din ce am văzut voi juca mijlocaș defensiv, îmi convine mai mult”, a spus și Dorin Codrea, unul dintre tinerii de care Nanu e foarte mulțumit. ”Are o energie bună pentru noi și sper să ne dea și nouă din energia lui. Sper să fie potrivit pentru noi și să ne aducă victorii”, a precizat tânărul jucător despre noul antrenor.

David Pop, înapoi

ACS Poli mizează din nou pe tânărul mijlocaș David Pop. Inițial acesta a fost cedat sub formă de împrumut la Dumbrăvița, debutând de altfel vinerea trecută pentru alb-verzi în C, în victoria, scor 4-2 cu Ghiroda, unde evoluase în sezonul trecut. Venirea noului staff l-a readus în atenția primei echipe timișorene.

”Vom incerca să acoperim câteva posturi deficitare. Am adus un jucător care era in curtea noastră… Sper să ne ajute și el”, a adăugat directorul sportiv Ovidiu Petre despre mutare. Timișorenii pot miza sâmbătă și pe argentiniano-italianul Rudolf, ale cărui acte au fost rezolvate.

Partida ACS Poli – UTA se dispută sâmbătă, de la ora 13.30, în etapa a 5-a a Ligii a II-a. Biletele se vând doar în ziua meciului și au următoarele prețuri: 10 lei la tribuna 2 și peluza nordică, 15 lei la tribuna I, 20 lei la ”0” și 50 lei la loje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.