Admitere la Universitatea de Vest Timișoara: la ce facultate a fost cea...

Admitere la Universitatea de Vest Timișoara: la ce facultate a fost cea mai mare concurență

0
DISTRIBUIȚI

Vremea în care un post de economist sau jurist era cel mai căutat la orice universitate la care existau aceste specializări pare să fi apus. Tinerii absolvenţi de bacalaureat se pare să şi-au dat seama că trebuie să se adapteze cererii de pe piaţa muncii. Aceasta s-a văzut şi în ceea ce priveşte numărul de candidaţi pe un loc la ultima sesiune de admitere la Universitatea de Vest. Dacă la Universitatea Politehnica e ceva normal ca Facultatea de Informatică să atragă cea mai mare concurenţă, aceeaşi a fost situaţia în acest an şi la Universitatea de Vest.

La Facultatea de Matematică şi Informatică a fost la ultima sesiune de admitere cea mai mare concurenţă, de opt candidaţi pe un loc bugetat. Totuşi, cel mai mare număr de candidaţi admişi în urma acestei sesiuni au fost la Ştiinţe Economice, cu peste 900 de noi studenţi. FEAA rămâne cea mai mare facultate a UVT. Cea mai mare concurenţă a fost la Matematică Informatică. Au fost facultăţi unde pe locurile bugetate au fost mai mult de patru sau chiar opt concurenți pe loc. La Matematică Informatică au fost opt candidaţi pe loc, fiind urmată de Psihologie, Informatică, Pedagogia învățământului primar și preșcolar, Comunicare și relații publice, Informatică economică, Sociologie – Resurse Umane, Sport și performanță motrică.

UVT a înmatriculat în anul I de studiu după această sesiune aproape 3400 de tineri.


Cei mai mulți studenți de anul I îi va avea Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA), mai mult de 900. De altfel, FEAA este cea mai mare facultate din cadrul Universității.

De asemenea, aproape 550 de noi studenți vor studia din toamnă la Facultatea de Sociologie și Psihologie, iar un număr de peste 400 de tineri au ales să studieze la Facultatea de Matematică și Informatică. De remarcat este că aproape 1400 de tineri, mai mult de 40% din totalul celor care au confirmat, au fost înmatriculați în regim cu taxă.

„Admiterea a decurs în condiții bune, în parametrii anticipați. Cererea pentru studii este la fel de ridicată precum anul trecut. În plus, din datele privind confirmările, avem un număr mare de studenți care deși nu au prins locuri bugetate, au ales totuși să studieze la noi în regim cu taxă. În contextul în care o persoană este dispusă să plătească pentru educația primită la UVT, este evident că pachetul de competențe oferit este de nivel înalt”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea. Locurile disponibile la UVT nu se termină odată cu sesiunea de vară. Mai sunt locuri rămase neocupate la unele facultăţi, se pare mai puţin „populare”. Pentru sesiunea de toamnă, UVT mai are disponibile 214 locuri bugetate, precum și locuri cu taxă. Cele mai multe locuri bugetate sunt disponibile la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie (57), iar cele mai puține, la Facultatea de Sociologie și Psihologie (4). Facultatea de Drept nu mai are niciun loc bugetat disponibil. Sesiunea de toamnă a concursului de admitere la UVT va avea loc în perioada 3-16 septembrie, după un calendar stabilit de fiecare facultate.

La această sesiune de admitere UVT a oferit 77 de specializări de licență. Dintre acestea, 19 sunt în limbi străine, engleză și germană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.