Voleibalistele de la UVT Agroland s-au reunit în sala ”Constantin Jude”. Antrenorul...

Voleibalistele de la UVT Agroland s-au reunit în sala ”Constantin Jude”. Antrenorul Bogdan Paul mai așteaptă două întăriri

0
DISTRIBUIȚI

UVT Agroland Timișoara s-a reunit astăzi pentru noul sezon de A1, dar și pentru o ediție în care va participa în cupele europene. Echipa de volei și cea de fotbal de la CFR au rămas singurele reprezentante feminine ale orașului de pe Bega în elită. Elevele lui Bogdan Paul au fost prezente azi în formulă restrânsă în sala ”Olimpia”, mai ”liberă” după desființăriile mai multor grupări în această vară.

”Agro” a avut doar șapte jucătoare la prima ședință de pregătire pentru campionatul 2018-19, dar în zilele următoare lotul va fi complet. ”Îmi pare bine că reîncepem noul sezon într-o forumă echilibrată. Sper să satisfacem cerinețele iubitorilor de volei. Au fost veniri: din Slovacia – Barbora Kosekova, angrenată în activitate cu lotul național, Iancu Roxana, în activitatea echipei naționale, Katarina Jovanovic, cunoștiință mai veche, am dorit să se alăture, Catargiu Cybell, încă junioară, definitiv Miclăuș Sorina, tot fostă junioară, în momentul de față suntem doar cu un deficit de două posturi, suntem în negocieri avansate cu un universal și un libero titular, din străinătate. Din țară am epuizat toate variantele. Am făcut eforturi ca să aducem românce, din diverse motive, unele financiare, nu am reușit să aducem chiar tot ce ne-am dorit. Dar se știe că ușa noastră e deschisă româncelor… Posibilitățile financiare ale clubului sunt limitate la un buget stabilit de comun acord cu principalul finanțator Horia Cardoș, nu ne permitem să depășim cu mult posibilitățile sezonului trecut.


S-au făcut eforturi să se păstreze același nivel în condițiile în care ajutorul extern e greoi. Negocierile care sunt sunt cu jucătoare de nivel mediu financiar, nu ne putem angrena în cheltuieli care să destabilizeze bugetul”, a declarat Bogdan Paul.

Echipa de volei feminin se pare că va avea locul ei asigurat în ”Constantin Jude”. După ce în sezonul trecut era aglomerație, capotarea Timbei la nivel de seniori, dar și desființăriile echipelor feminine de baschet și handbal din cadrul SCM-ului, au dus la un ”peisaj” nedorit. ”Eliberarea parțială a programului sălii e regretabilă, s-au desființat două echipe… Vom încerca să ne mai antrenăm și în Sala Olimpia pentru că vom juca aici în cupele europene și meciurile importante”, a precizat Paul.

”Anul trecut, când am văzut echipa, am fost destul de sigură că vom prinde locul 5… Cu Roxana am lucrat la Tg. Mureș, unde a fost iar un an foarte bun, cu Katarina la fel, dar am lucrat cu amândouă la Lugoj, ambele sunt fete de caracter, va fi destul de ușor pentru că sunt foarte sociabile, comunicative. Sezonul trecut a fost destul de greu, pentru că ne-am dorit de la început să fim o prezență bună și să atragem publicul. E binevenită pregătirea la munte, căci în oraș e cald, e altceva”, a spus Daria Popa-Calotă, una dintre componentele de bază ale Agrolandului.

”Le cunosc pe câteva dinainte, știu și antrenorul, a fost ușor să mă înțeleg cu Timișoara. Atmosfera e bună, voi lucra mult și sunt sigură că vor veni și rezultatele. Mă aștept să ne atingem câteva obiective, să ajungem cât mai sus în campionat, în Cupă și în Cupa Challenge vom luat totul pas cu pas. E o oportunitate de a arăta cum jucăm aici în România, avem și jucătoare tinere care pot să-și arate calitățile. Am jucat în România acum șase ani, nivelul e tot mai bun an de an, vin jucătoare de calitate, asta arată că liga progresează, sunt condiții bune de antrenament și de joc”, a adăugat Katarina Jovanovic, una dintre achizițiile verii făcute de ”Agro”.

Agroland rumează să plece pe 27 august într-un stagiu centralizat la Cheile Grădiștei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.