Alina Gorghiu, mesaj pentru ministrul de Interne: „Ți-e limpede că vei răspunde...

Alina Gorghiu, mesaj pentru ministrul de Interne: „Ți-e limpede că vei răspunde pentru tot balamucul generat pe 10 august?”

1
DISTRIBUIȚI

Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu a comentat din nou, pe pagina sa de Facebook, incidentele petrecute în Piața Victoriei din București, în timpul protestului organizat de românii din diaspora în data de 10 august față de Guvernul PSD. Parlamentarul liberal i-a transmis ministrului de Interne, Carmen Dan, că va răspunde pentru tot „balamucul generat”.

„Carmen Dan, ți-e limpede că vei raspunde la un moment dat, alături de echipa ta manevrată politic din conducerea Jandarmeriei, pentru tot balamucul generat pe 10 august, nu-i așa?! Radiografia săptămânii trecute de la miting arată prost! Numărul plângerilor penale depuse la Parchetul Militar în legătură cu evenimentele din 10 august a ajuns la 206! Vă îndemn pe toți să-i încurajăm pe cei care au suferit să depună plângere. În același timp autoritățile nu explică suficient ce gaze au fost folosite în Piața Victoriei, în contextul în care unii participanți reclamă stări de rău și chiar solicită ajutor medical.


Halal lipsă de transparență! Iar concluzia e și mai tristă: Mâine se va împlini o săptămână de la evenimentele din 10 august și nu apar decât semne de întrebare și deloc asumări ale răspunderii! Nicio demisie”, a scris Alina Gorghiu, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, senatorul PNL de Timiș spune că pregătește o interpelare pentru Carmen Dan, care are patru întrebări.

„În contextul evenimentelor care au avut loc în seara de 10 august vă solicit să precizați următoarele: Care au fost efectivele de jandarmi desfășurate în Piața Victoriei; Care a fost cantitatea de substanțe iritante lacrimogene, grenade, alte materiale specifice etc utilizate pe 10 august în Piața Victoriei și de ce fel au fost ele; De câte ori s-au utilizat jeturile de apă împotriva manifestanților; Ce număr de jandarmi călare au fost mobilizați în Piața Victoriei și care a fost numărul de câini-polițiști folosiți în misiune”, scrie în interpelarea pregătită de Alina Gorghiu.

Procurorii militari au înregistrat, până în prezent, 206 plângeri depuse de către protestatari împotriva jandarmilor, aceştia fiind acuzaţi ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august.

1 COMENTARIU

  1. ,,caini politisti,,? Hai ca te-ai facut de cacao Alinuto….
    Nu vreti voi femeile sa stai departe de treaba barbatilor?Ca e evident ca furati curent….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.