Amalia Gaiță revine în fața publicului cu două piese noi: „Sunt două...

Amalia Gaiță revine în fața publicului cu două piese noi: „Sunt două abordări stilistice diferite, fiecare cu surprizele și cromatica ei“

0
DISTRIBUIȚI
Amalia Gaiță va susține două concerte în aceeași zi, la Timișoara și Arad

După ce la sfârșitul anului trecut artista timișoreană Amalia Gaiță și-a lansat albumul de debut cu un concert memorabil, creatoarea discului „Melting Sun“ revine alături de colegii ei de trupă cu două concerte, care vor avea loc în data de 17 august, la Timișoara și Arad.

„Venim cu două piese noi pentru concertele din august, «Animals» și «May 3 – I’m losing my vision». Sunt două abordări stilistice diferite, fiecare cu surprizele și cromatica ei. Nu divulg mai mult, îmi doresc să fie un punct culminant pentru oamenii care o să vina să ne asculte. Încet încet, adunăm material pentru ceea ce o să însemne al doilea nostru album. Pâna atunci, lucrăm la piese și idei noi, cu aceeași atenție pe detaliu și cu spirit inovator în ceea ce privește definirea unui sound cât mai autentic. Unul dintre planurile pentru 2018 este lansarea unui nou videoclip pentru una dintre piesele de pe discul Melting Sun. Despre următoarele concerte vom povesti în continuare. Deocamdată, abia aștept să ne reîntâlnim în numar mare și cu aceeasi energie care pentru noi a fost un stimul fantastic, atât pe scenă, cât și în afara ei“, a declarat Amalia Gaiță.

Albumul de debut al solistei timişorene, „Melting Sun”, aduce la un loc 11 teme, 11 stări, pornind de la piese energice, ca „Rudy Laughs”, până la calmul „Moon starter” sau „Return to you”.


Alături de Amalia Gaiță cântă Adrian Șchiopu – tobe, Mihai Moldoveanu – chitară bas și Vlad Cotruș – chitară. Amalia Gaiță îmbină cu succes pasiunea pentru fotografie cu cea pentru muzică şi a devenit cunoscută melomanilor timişoreni datorită colaborării sale cu pianistul Teo Milea.

„Am început acest proiect în primul rând din nevoia de a-mi exploata mai mult latura creativă în ceea ce priveşte muzica. În paralel cu alte colaborări, am început încă din 2014 să îmi cizelez ideile pentru proiectul personal. Melting Sun se doreşte a fi o împrăştiere de lumină şi energie în cele mai ascunse locuri din noi, devenind un mijloc de colaborare cu alţi artişti şi muzicieni. Muzica este prima mea pasiune. Am început să cânt de pe la 6 ani, participând la diverse competiţii vocale şi făcând parte din proiecte interesante, în timp. Pentru mine, muzica a însemnat joaca şi căutare, experiment. Îmi amintesc cum am copilărit pe muzica lui Clapton, sau Sade, cochetând cu jazz-ul, soul-ul şi rockul pe alocuri. Mi-a fost mereu clar că muzica e o parte importantă din mine, de care trebuie să mă îngrijesc. Mai apoi, în liceu, a apărut interesul pentru fotografie, un domeniu nou şi captivant, care mi-a dat o perspectivă interesantă asupra artei în general. Astăzi mă ocup în mod egal de ambele pasiuni, au aceeaşi importanţă pentru mine, tocmai pentru că se influenţează reciproc, ca idei, compoziţii, stiluri. Puse împreună, muzica şi fotografia mă definesc cel mai bine“, a spus artista.

Amalia Gaiță și band-ul ei va concerta în 17 august în Timișoara în cadrul festivalului Craft Art TM Beer Festival din Parcul Rozelor, urmând ca în aceeași seară să cânte și la Picnic Festival care va avea loc în Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.