Ambrozia îi arde la buzunare pe proprietarii de terenuri din Timişoara. La...

Ambrozia îi arde la buzunare pe proprietarii de terenuri din Timişoara. La cât se ridică amenzile date de locali FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Aproape o sută de locuitori ai Timișoarei au fost arși la buzunare de polițiștii locali, doar în ultima lună. Asta după ce nu și-au curățat terenurile, pe care crește și ambrozia, ce provoacă alergii.

Potrivit unui comunicat transmis, astăzi, de Poliția Locală Timișoara, 45 de proprietari de terenuri au fost amendați, în total, cu 56.500 de lei pentru că nu le-au igienizat și nu le-au cosit de buruieni. Anterior, alți 54 de proprietari de terenuri au primit amenzi de 76.500 de lei.

Localii se plâng că întâmpină dificultăţi în identificarea tuturor proprietarilor care îşi lasă terenurile în paragină.

“Subliniem faptul că numărul constatărilor de astfel de terenuri este mult mai mare, dar identificarea proprietarilor de terenuri trece printr-o procedură care necesită timp, fiind efectuate verificări la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, motiv pentru care perioada de la depistarea terenului și până la luarea măsurilor de sancționare poate fi mai mai mare, cu atât mai mult cu cât sunt și situații în care proprietarii sunt plecați din Timișoara și locuiesc în alte orașe sau în alte țări”, a informat Poliția Locală Timișoara.

Oamenii legii au reverificat și cimitirele din oraș unde au fost constatate nereguli de acest gen, fiind aplicate sancțiuni de 5.000 lei în Calea Șagului și Rusu Șirianu. Asta după ce, luna trecută, administratorii cimitirelor Calea Șagului și Stuparilor au fost, de asemenea, sancționați pentru neîngrijirea acestora și necosirea buruienilor.

“Reamintim că potrivit HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora.


De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă, din jurul împrejmuirilor acestora, din incinte, curți, alte spații amenajate, să asigure și să mențină permanent un aspect salubru al acestora. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi între 1500 și 2500 lei. Pe lângă sancțiuni, cei care nu își întrețin terenurile riscă să fie supuși supraimpozitării, conform HCL 266/2016 modificată și completată”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.