Antrenament pentru studenţie. Cum s-au mobilizat zeci de liceeni care au participat...

Antrenament pentru studenţie. Cum s-au mobilizat zeci de liceeni care au participat la o şcoală de vară organizată de Facultatea de Electronică FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1417372898">

70 de elevi din mai multe judeţe au experimentat, timp de două săptămâni, viaţa de student în cadrul unei şcoli de vară, la Universitatea Politehnica Timişoara.

În perioada 20 august – 2 septembrie 2018 a avut loc ediţia a treia a Şcolii de vară Electronics Summer University, organizată de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara, împreună cu Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc).

Cei 70 de elevi de clasa a XI-a prezenţi provin din 27 de licee din România, din județele: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timiș și Vâlcea.

Electronics Summer University îşi propune promovarea învăţământului superior în rândul elevilor de liceu din România, în vederea prevenirii abandonului şcolar și a conștientizării importanței studiilor superioare. De această dată, cei 70 de liceeni au avut posibilitatea să experimenteze viaţa unui student de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaționale din Timișoara. Ei au dobândit noi cunoştinţe şi le-au aprofundat pe cele dobândite în liceu. Participanţii au fost cazați în căminele UPT, având asigurate, prin proiect, cazarea, masa și transportul.

Pe parcursul celor două săptămâni, liceenii au participat la cursuri non-formale, au vizitat Experimentarium TM, firme din Timișoara, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UPT şi au luat parte la activități sportive, traininguri de dezvoltare personală, la un treasure-hunt (vânătoare de comori) în toată Timișoara, dar și la diverse seri sociale.

Majoritatea participanților provine din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau cu promovabilitate scăzută la bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.