Apelul unui cunoscut fermier din vestul ţării: „Pentru numele lui Dumnezeu, opriţi...

Apelul unui cunoscut fermier din vestul ţării: „Pentru numele lui Dumnezeu, opriţi crima şi sabotajul agriculturii româneşti!”

0
DISTRIBUIȚI

Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici din Arad a transmis o scrisoare publică în care îşi exprimă disperarea cu privire la modul în care autorităţile gestionează epidemia de pestă porcină africană.

În scrisoarea publicată de agrointel.ro, cunoscutul fermier scrie că, încă din 2016, a sesizat Preşedinţia şi Ministerul Agriculturii cu privire la faptul că din Ucraina vin porci mistreţi bolnavi de pestă porcină africană, dar abia după un an şi jumătate „s-a întâmplat nenorocirea, o catastrofă naţională”.

„Rugăm organele de cercetare penală să se sesizeze din oficiu în vederea opririi sabotajului economic şi a industriei cărnii de porc, precum şi tragerea la răspundere a guvernanţilor, care nu vor să facă demersurile necesare pentru începerea împuşcării, în totalitate, a mistreţilor.


În caz contrar, împuşcaţi-ne pe noi! atât ne-a mai rămas”, este apelul disperat al fermierului.

El susţine că pesta porcină africană nu a fost introdusă prin alimente, ci prin mistreţul provenit din Ucraina. „Carnea de porc, care va fi importată va costa dublul preţului cărnii româneşti de azi. Sperăm că organele de cercetare penală îi vor trage la
răspundere pe toţi cei vinovaţi de această catastrofă. ANSVSA nu a făcut altceva decât să omoare porcii domestici şi să dezinfecteze focarul, în loc să reîntâmpine apariţia focarelor, să creeze cordoane de protecţie”, scrie Muscă.

Potrivit fermierului, peste 300.000 de porci au fost ucişi de ANSVSA, în contrapartidă cu 130.000 de mistreţi existenţi în ţară.

Foto: Facebook/Dimitrie Muscă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.