ASU Politehnica a pierdut deși a avut mai multe ocazii decât Chindia lui...

ASU Politehnica a pierdut deși a avut mai multe ocazii decât Chindia lui ”Moldo-gol”. Cosmin Petruescu: ”Rezultatul e nedrept” FOTO & VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” au închis prima rundă a Ligii a II-a cu încă un eșec în fața Chindiei. De această dată însă ASU Politehnica se poate considera frustrată cel puțin de un punct după ce a avut trei șanse asemănătoare cu cea din care Cristian Cherchez a marcat singurul gol al partidei, în minutul 90!

Pe o caniculă nerecomandată nici unui om sănătos, se joacă un fotbal dorit cu pretenții. Cu toate acestea elevii lui Cosmin Petruescu au oferit destule momente bune într-un joc de la care așteptările nu erau foarte mari. Mai mult, timișorenii nu i-au avut la dispoziție pe doi dintre cei mai experimentați componenți. Din motive medicale, nu s-a mizat pe Ignea și Poparadu, chiar din cauza căldurii în cazul primului.

Prima mare șansă a venit după doar cinci minute, când Velici a fost blocat în șase metri după o pasă bună de la Plămadă. Chindia a avut apoi o ocazie mare, Murariu având o intervenție cât un gol la reluarea lui Mihaiu, cu capul. Oaspeții au echilibrat și au mai avut ocazii prin vedeta Cherchez, dar acesta nu a profitat de faptul că Murariu a ieșit în două rânduri riscant din poartă.

La reluare, pentru gazde a ieșit la rampă mai ales Schieb, în banda stângă. Dar mai întâi Plămadă și-a încercat fără noroc șutul de la distanță (min. 53, 55). Velici a procurat un balon excelent în minutul 67 pentru Bozian, dar acesta a ratat șutul din preajma careului mic. Peste două minute a fost rândul lui Schieb să-l servească pe fostul golgheter din C4, dar de această dată ex-lugojeanul a șutat puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Aioani. Cu zece minute înainte de final a fost rândul lui Miholca, din interiorul careului, să irosească o altă centrare după o cursă excelentă a lui Schieb. Ocaziile s-au răzbunat, în ultimul minut, când Cherchez le-a arătat alb-violeților cum se face, punctând cu un șut pe jos din 17 metri în dreapta lui Murariu.

ASU Poli începe cu un eșec, dar impresia lăsată a fost peste așteptări. Drept dovadă și reacția suporterilor la final.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru, Cherecheș – Vidrăsan, Nicolescu – Plămadă (73 Miholca), Bozian, Schieb – Velici (85 Bănică). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Chindia Târgoviște: Aioani – Martac, Gîsă, C. Dinu, Dumitrașcu – Rogoveanu (65 Neguț), Novac – Mihaiu, L. Mihai (85 Vasile), Cherchez (90+2 Acasandrei) – Florea. Antrenor: Viorel Moldovan.

”Îl felicit pe domnul Moldovan pentru victorie.


Eu i-am felicitat pe băieții mei pentru atitudine, determinare. În ciuda rezultatului de pe tabelă, fără a fi acuzat de subiectivism, consider că rezultatul e nedrept. A fost o partidă echilibrată în prima repriză după început bun al nostru, echipa vizitatoare a reușit să echilibreze jocul… Dar în repriza a doua consider că noi am fost echipa mai bună, am dominat jocul din punct de vedere al posesiei, al situațiilor de gol, dar mai ales al clarității acestor situații. Nu a fost să fie, sperăm ca în următoarele partide să avem mai multă inspirație în ultimii 25-30 de metri… Știam că sunt o echipă foarte bună pe tranziția pozitivă, care are jucători ce pot face diferența, cum s-a întâmplat în minutul 90. Cred că am luat gol la singurul șut pe poartă al lor în repriza a doua… Pur și simplu a fost o lipsă de inspirație, sunt jucători care își doresc foarte mult, sunt tineri, nu au experiență bogată la nivelul Ligii a II-a…”, a declarat Cosmin Petruescu.

”Felicit ambele echipe pentru efortul depus, am jucat în niște condiții foarte grele din punct de vedere al căldurii… E un debut important, așa cum mi-am dorit. Chiar dacă am suferit în unele momente am știut să avem răbdare, în fața unui adversar de calitate, foarte bun. Ne-a pus în dificultate, chiar mi-a plăcut această echipă. Felicit antrenorul lor pentru cum a organizat echipa. Una solidă, atletică, care va avea un cuvânt greu de spus în această ediție de campionat. Am gestionat bine momentele, până la urmă acesta e fotbalul și rămânem cu aceste puncte foarte importante”, a spus Viorel Moldovan, tehnician care ar fi putut ajunge sezonul trecut chiar la ASU Poli.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.