ASU Politehnica a realizat surpriza: victorie la limită în fața favoritei ”U”...

ASU Politehnica a realizat surpriza: victorie la limită în fața favoritei ”U” Cluj. Galeriile au animat tribunele golașe FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ASU Politehnica și ”U” Cluj s-au intâlnit intr-un derby studențesc in care vizitatorii aveau clar prima șansă. ”Băieții in ghete” au deschis scorul devreme, prin Gelu Velici, apoi au rezistat atacurilor ”șepcilor”. Un 1-0 scurt, dar indelung așteptat de suporterii bănățeni.

In meciul de până acum in care așteptările de la elevii lui Cosmin Petruescu erau cele mai mici, ASU Poli a inceput excelent. Era doar minutul 5 când Velici a recepționat o pasă pe culoar și l-a invins cu un șut pe jos pe ex-polistul Dur-Bozoancă. In minutul 16 putea fi chiar 2-0, dar Bozian a trimis din voleul din interiorul careului, dar nu suficient de bine pentru desprindere. Păcat că nu foarte mulți specatori au ales calea ”Marelui oval” și astfel și coregrafia Peluzei Sud mutate la tribuna I s-a montat mai greu.

Treptat ”U” a inceput să domine și să fie formația mai periculoasă. Dar, cel puțin in prima parte, ASU Poli a avut și noroc. Ene (min. 25 și 38) a ratat două ocazii mari care probabil au și dus la schimbarea sa la pauză. Mai intâi a fost blocat după o fază incâlcită, apoi o lovitură cu capul care s-a scurs pe lângă țintă după ce a prins pământul. Bozian și Velici au avut la rândul lor șanse notabile, dar mai mari au fost șansele clujenilor in continuare. In minutu 34 Murariu a scăpat din nou cu fața curată după ce Florescu a trimis lobat cu capul, mingea a lovit bara apoi Gavra nu a reușit să marcheze mingea fiind respinsă de Mera.

Fazele de poartă s-au succedat și după pauză. Velici a irosit o șansă, apoi Florescu, in minutul 47, a tras peste poartă din poziție bună, la poarta cealaltă, după ce mingea a fost inițial respinsă. Clujenii au fost echipa care a dominat și in continuare, dar nu foarte periculos sau, mai bine zis, defensiva bănățeană s-a descurcat și gazdele au preferat contraatacul. Pericol mai putea fi și in minutul 76, când Giurgiu a trimis lobat, dar pe lângă vinclul lui Murariu, care nu ar fi mai putut interveni. Altfel, timișorenii le-au permis oaspeților multe centrări, dar aceastea nu au avut efect.

Pe final, nu foarte fairplay, dar sănătos, alb-violeții au incercat să câștige timp cu fiecare ocazie, dar totul pentru prima victorie, una surprinzătoare, in acest debut de sezon. Prin acest succes ASU Poli acumulează patru puncte și o ține pe U Cluj doar la cota 6.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Vidrăsan, Ignea – Schieb, Bozian (80 Bănică), Plămadă (90 Lazea) – Velici (88 Nicolescu). Antrenor: Cosmin Petruescu.

”U” Cluj: Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, Cordoș, Taub – Twumasi – Giurgiu (cpt.), Florescu (67 M.


Coman) – Dumitrescu (56 Greu), Gavra, Cr. Ene (46 Hurduan). Antrenor: Adrian Falub.


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.