ASU Politehnica, hotărâtă să rupă ghinionul cu Luceafărul. Ce spune Cosmin Petruescu...

ASU Politehnica, hotărâtă să rupă ghinionul cu Luceafărul. Ce spune Cosmin Petruescu despre reîntâlnirea cu bihorenii

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a rămas fără punct după primele 180 de minute de joc din noul sezon, dar alb-violeții nu dezarmează. Următoarea șansă la puncte pentru ”Băieții în ghete” e duminică, atunci când pe ”Dan Păltinișanu” primesc vizita Luceafărului. Gruparea din Sânmartin are un ascendent moral în fața bănățenilor după succesul clar obținut în jocul direct din perioada de pregătire.

”Va fi o partidă interesantă, împotriva unei echipe cu o prezență constantă în eșalonul secund. Când evoluezi șapte ani consecutiv la același nivel putem spune că echipa e una de tradiție, dacă ne raportăm la situația actuală din fotbalul românesc. Sunt echipe cu stări de spirit asemănătoare, poate cu un ascendent moral pentru echipa adversă, ținând cont de punctul din clasament și victoria din pregătiri cu noi. Dar jucăm pe teren propriu, nicio echipă care vine la noi nu trebuie să fie considerată favorită. Sunt sigur că putem repeta evoluțiile bune din ultimele trei jocuri, un amical și două meciuri oficiale, dar de această dată vrem ca această evoluție să fie concretizată prin trei puncte”, a declarat Cosmin Petruescu. Luceafărul a câștigat cu 5-0 un amical disputat cu ASU Poli vara aceasta.

Orădenii au obținut primul punct împotriva timișorenei Ripensia, după ce la debut cedaseră drastic, 0-4, cu Energeticianul.


”Luceafărul seamănă cu Politehnica pentru că au avut și ei o remaniere a lotului. Au o serie de jucători tineri, de perspectivă… E o echipă preocupată de joc, construită în jurul lui Cristi Oros, fundaș cu experiență, chiar europeană, la mijloc îl au pe Codoban, cu o prezență constantă în Liga I și nu în ultimul rând Vasile Pop, care poate să facă diferența în orice moment. Au și un portar cu talie, Goia… Cu toate acestea duminică va trebui să facem tot ce depinde de noi”, a precizat ”Conferențiarul”

”Știm la ce să ne așteptăm de la Luceafărul, sperăm să obținem prima victorie. După două jocuri destul de bune avem tot zero puncte și ne dorim să obținem prima victorie în fața suporterilor. Meritam să avem puncte… Nu e neapărat presiune, dar după două jocuri bune, toată lumea a văzut că meritam ceva mai mult. Sperăm să obținem duminică primele puncte… Liga a II-a e o competiție destul de complicată, …ne așteptăm la un meci complicat, toate vor fi așa. În amical am pierdut la ei, dar nu contează acest aspect. Sper să facem un joc cât mai bun”, a spus Bogdan Nicolescu, titular în primele două runde.

”Clar că ne așteaptă un meci greu, dar jucăm acasă, e al doilea aici în acest început și cu toții ne dorim trei puncte și nu mai avem scuze dacă nu câștigăm. Ca atacant e important să marchezi, dar mai important e să câștigăm, nu contează cine înscrie… Ca să câștigi la Liga 2 trebuie să fii atent la detalii, poți câștiga in minutul 1 sau 85”, a adăugat și Gelu Velici, atacantul lui ASU Poli.

Timișorenii nu vor putea miza duminică pe Adrian Poparadu, în continuare accidentat. O veste proastă e și că juniorul Vlad Bîte va suferi o intervenție chirurgicală la genunchi. În schimb, Scutaru, schimbat la Petroșani, s-a antrenat normal. Altfel, cu ASU Poli s-a antrenat și astăzi portarul Dalin Munteanu, dar el nu a fost încă legitimat.

Partida ASU Politehnica – Luceafărul se dispută duminică, de la ora 18.00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, în runda a treia a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.