ASU Politehnica a obţinut doar un punct din întâlnirea cu Luceafărul. Cosmin...

ASU Politehnica a obţinut doar un punct din întâlnirea cu Luceafărul. Cosmin Petruescu nu dezarmează: „E doar o chestiune de moment” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

”Băieții în ghete” nu au reușit să câștige nici în cea de-a treia rundă a B-ului. ASU Politehnica a avut mai multe ocazii mari în repriza secundă, dar nu a marcat în poarta Luceafărului. A rezultat un 0-0 care nu ajută foarte mult niciuna dintre cele două vestice în clasament, dar bihorenii au plecat mai fericiţi acasă.

Prima repriză nu a oferit foarte multe motive de satisfacție susținătorilor viola veniți pe ”Dan Păltinișanu”. După șase minute Bozian nu reușește să câștige un duel cu portarul advers și irosește o primă șansă. Tot el a trecut pe lângă o minge bună peste 13 minute, când portarul Moga era ieșit. Treptat oaspeții de la Luceafărul s-au simțit ca acasă și până la pauză au controlat in mare parte jocul. Cea mai mare ocazie a primei părți a fost in contul lui Vasile Pop, ”Bestia nera” din teste pentru timișoreni, a tras acum doar in blocajul lui Murariu după ce a scăpat pe o contră in partea stângă a terenului.

Problemele nu au trecut neobservate de către ”principalul” Cosmin Petruescu, iar acesta a făcut două schimbări incă de la pauză, mizând in ofensivă și pe Bănică. Partea secundă a inceput ceva mai alert, dar și cu o ocazie uriașă ratată de Mera in minutul 54, din circa opt metri. Fundașul a trimis dintr-o invălmășeală chiar in fundașul postat pe linia porții. O altă șansă importantă au avut ”Băieții in ghete” in minutul 66, dar șutul lui Bănică din interiorul careului a fost respins de Moga de la colțul lung in corner. Timișorenii au mai avut o lovitură liberă, din poziție bună cu 12 minute inainte de final, dar execuția lui Ignea a trecut peste poartă. Patru minute mai târziu Bănică trece bine de un adversar in prima fază, are și opțiunea pasei, dar alege să tragă neinspirat la colțul scurt, unde era plasat și Moga. Pe final s-au pierdut minute bune cu fazele fixe, jocul fiind destul de fragmentat.

ASU Poli a câștigat primul punct, Luceafărul adună două, dar prea puțin pentru fiecare în parte din trei meciuri oficiale.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Ignea, Vidrăsan (46 Nicolescu) – Schieb, Bozian, Miholca (46 Bănică) – Velici (84 Plămadă). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Luceafărul: Moga – Gunie, Oros, V. Opriș, D. Ban – Prejmerean, D. Lukacs – V. Pop, Codoban (87 Chiorean), Dulca (68 Mitrică) – Ludușan (84 Paraschiv). Antrenor: Cristian Lupuț.

”În primul rând felicit jucătorii ambelor echipe pentru efortul depus.


Mi-a fost greu să urmăresc jocul, nu aș fi vrut să fiu în pielea jucătorilor, a fost o căldură destul de mare, a înfluențat decisiv jocul ambelor echipe. A fost un joc destul de echilibrat, poate cu un plus pentru noi, repriza a doua ne-a aparținut în totalitate. Am încercat un alt sistem în partea a doua… Cred că am controlat această parte. Istoria se repetă din punct de vedere al rezultatului, nu am ce să le reproșez, ne-am creat destule ocazii, dar mingea nu a vrut să intre în poartă. Trebuie să fim mai concentrați la antrenamente și mai pozitivi… Avem fluctuații de la un meci la altul, de la o repriză la alta, dar îmbucurător e că în fiecare meci am fost echipa mai bună în partea secundă. Lipsește încrederea, probabil la prima victorie ne vom descătușa… E doar o chestiune de moment, indiferent de moment am jucat de la egal la egal cu fiecare echipă”, a declarat Cosmin Petruescu, tehnicianul lui ASU Poli.

”Prima repriză a fost cu un plus pentru noi, repriza a doua am avut și șansă. A fost un meci bun. Mă bucur că am terminat cu șapte juniori sub 21 de ani partida. Am spus după acel amical că nu aceea e fața adevărată a lui Poli. Are o echipă bună, trebuie să aibă răbdare. Noi am schimbat 80% din lot. Sunt fericit că azi copiii au dat totul”, a spus Cristian Lupuț, ”principalul” Luceafărului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.