Mutare pe ultima sută de metri și pentru ASU Politehnica. ”Băieții în...

Mutare pe ultima sută de metri și pentru ASU Politehnica. ”Băieții în ghete” și-au luat un atacant junior crescut la Rapid

0
DISTRIBUIȚI
Foto: druckeria.ro

ASU Politehnica a realizat o nouă mutare cu câteva zile înaintea încheierii perioadei de transferuri. Ultimul venit în tabăra alb-violetă e atacantul Tiberiu Istrătescu, în vârstă de 18 ani, care a evoluat în ultimii doi ani în fotbalul german.

După Ripensia, care l-a anunțat azi pe fundașul Darius Țiereanu, alb-violeții mizează la rândul lor pe un nou tânăr. În cazul lui ASU Poli compartimentul vizat e cel ofensiv, unul care are în cont doar două goluri în primele patru jocuri oficiale din acest sezon al B-ului.


Noul venit în tabăra ”Băieților în ghete” e Istrătescu (18 ani), considerat la un moment dat ”copil minune al Giuleștiului”, fiind selecționat totodată la naționala U16 când îmbrăca tricoul juniorilor rapidiști. El a fost dorit de-a lungul timpului de Academia Hagi și Dinamo, printre altele.

”Mă simt fericit, deoarece Politehnica Timișoara e un club pe care îl urmăream aproape zi de zi, având în vedere că sunt și rapidist. Galeriile celor două echipe sunt înfrățite, după cum se știe, așa încât Timișoara e ca o a doua casă pentru mine. E un pas înainte pentru mine, cu siguranță. Am șansa să fac pasul de la juniori la seniori și mă bucur că fac acest pas la Timișoara. Mă simt foarte bine aici și, chiar dacă am venit doar de trei zile, simt deja că mă integrez. Politehnica e o adevărată familie și nu cred că ar avea cineva vreo problemă să se integreze în acest grup”, a declarat Tiberiu Istrătescu pentru druckeria.ro.

În ultimele două sezoane acesta a activat în Germania, fiind legitimat la SpVgg Landshut, grupare din Bavaria. De asemenea el a dat probe în această perioadă pentru o formație din Bundesliga. „M-am maturizat foarte mult în ultimii doi ani, în primul rând ca mentalitate. Am învățat foarte multe lucruri și din punct de vedere fotbalistic, deoarece Germania e una dintre marile puteri fotbalistice din Europa. Am fost legitimat la Landshut, însă am dat probe și la Hoffenheim, unde puteam să rămân, dar neavând siguranța unei prezențe în echipă, am zis pas”, a mai spus Istrătescu.

Printre calitățile noului sosit se numără viteza și faptul că e ambidextru, lovind mingea la fel de bine cu ambele picioare. Interesant e că recent Istrătescu a semnat un contract de reprezentare cu agenția de impresariat Alexandrion Sport Management, Alexandrion a fost unul dintre sponsorii lui ASU Poli după promovarea echipei suporterilor în eșalonul secund.

ASU Poli joacă mâine în etapa a 5-a a Ligii a II-a pe terenul nou promovatei Aerostar Bacău (ora 11).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.