ASU Politehnica, victorie într-un nou amical. Cosmin Petruescu a mai testat un...

ASU Politehnica, victorie într-un nou amical. Cosmin Petruescu a mai testat un portar și a pus ochii pe jucătorii adversarei din Liga a IV-a

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” au avut parte azi dimineață de o nouă verificare după startul sezonului. De această dată ASU Poli a jucat cu liderul Ligii a IV-a, ACS Carani Murani, formație pe care a învins-o cu 5-2. Tehnicianul timișorenilor, Cosmin Petruescu, nu a decis încă portarul care va completa lotul.

ASU Politehnica dispută în continuare jocuri amicale deși campionatul e început. Antrenorul dorind să-și țină în priză și rezervele, dar să și caute noi soluții. Cu ACS Carani, echipă cu șase puncte după două etape în D-Timiș, în poartă s-a aflat ex-ripensistul Dalin Munteanu în prima repriză, dar în cea de-a doua a fost utilizat Ricardo Filip (ex-Miercurea Ciuc), goalkeeper care încă apaținea de club. Mai mult, Cosmin Petruescu l-a remarcat și pe tânărul Robert Popeț, 17 ani, goalkeeper care a crescut la ACS Poli și a apărat între buturile vizitatorilor. Și nu a fost singurul ”observat” de ”Conferențiar”.

Pe terenul ”Știința” echipa de Liga a II-a s-a impus prin golurile lui Plămadă (2), Bănică (pen.), Ignea și Ghinescu. Pentru oaspeți au marcat Drăgotescu și Pistrițu. Duminică, ASU Poli are un meci dificil pe ”Dan Păltinișanu” în campionat, cu ”U” Cluj (ora 13.30).

”Îmi mai doresc și în continuare astfel de jocuri-școală, în care să dăm posibilitatea tuturor jucătorilor să evolueze, să aibă ritm de joc. Vom vedea duminică dacă acest meci ne-a băgat în vână.


În astfel de jocuri contează mai puțin rezultatul, importante sunt alte obiective pe care ni le propunem. Pe faza de atac, să vedem construcția, să avem posesie, să avem plăcerea de a juca, iar pe fază defensivă, să fim agresivi, să recuperăm cât mai repede mingea și, nu în ultimul rând, fazele fixe să fie repetate în condiții de adversitate. Ori, din acest punct de vedere, cred că ne-am atins toate obiectivele pe care ni le-am propus astăzi”, a declarat Cosmin Petruescu despre joc.

ASU Politehnica: D. Munteanu – Szasz, Mera, Scutaru, Cojocaru – Bedea, Ignea, Lazea, Ghinescu – Plămadă, Bănică. Repriza a II-a: R. Filip – Szasz, Nicolescu, Coadă, Cojocaru – Schieb, Lazea, Vidrăsan, Miholca – Bozian, Velici. Antrenor: Cosmin Petruescu.

AS Carani: Staicu – Murariu, Voin, Onyema, Bodochi – Argatu, Drăgotescu, Palkovacs, Livan – Pistrițu, R. Costescu. Au mai intrat: Popeț – Precup, Martinovici, Cazmir, Sabău, Olaru, Matuschka. Antrenor: Cristian Moraru.

Jucători noi în vizor

Cosmin Petruescu va monitoriza și jucători ai adversarei de azi. „O echipă interesantă. Chiar am văzut câțiva jucători de mare perspectivă. Am remarcat un portar cu o talie excepțională (n.n. Popeț), am înțeles că e și destul de tânăr, născut în 2001. Dacă tot facem astfel de acțiuni în județ, e posibil să mai descoperim unul-doi jucători care să facă parte în primul rând din clubul Politehnica Timișoara, în grupele de juniori mari, iar într-un viitor nu foarte îndepărtat chiar din prima echipă. Am văzut doi băieți care mi-au atras atenția în jocul de azi și vor fi cu siguranță monitorizați în perioada următoare”, a spus ”Conferențiarul”.

Încă nu s-a decis nici soarta lui Dalin Munteanu, portar testat toată luna. „Din câte am înțeles, Ricardo Filip este jucătorul nostru. El a venit să își ia actele, pentru că are o propunere de transfer, și mi-am dorit să îl văd la o mișcare în cele două-trei zile pe care le-a petrecut la Timișoara. Urmează să am o discuție și cu antrenorul cu portarii, iar în două-trei zile vom lua o decizie în ceea ce privește definitivarea lotului și, în speță, a compartimentului de portari”, a conchis Petruescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.