Atelierele Public Art, o serie de evenimente interactive, educative și creative pentru...

Atelierele Public Art, o serie de evenimente interactive, educative și creative pentru copii și tineri

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul Public Art s-a născut din necesitatea de a oferi activități de artă și creație pentru copii și tineri.

„Trăim într-o societate de consum și competiție, iar această presiune este resimțită chiar și de copii. Astfel am conceput un proiect prin care derulăm activități de educație prin cultură, dedicate copiilor și tinerilor. Folosind educația non-formală participanții au ocazia să își dezvolte latura creativă, spiritul civic și gândirea critică. Acest tip modern de instruire elimină stresul notelor din catalog, al disciplinei impuse și al temelor obligatorii. Înseamna placerea de a cunoaște, de a descoperi, de a fi liber și de a te dezvolta. Nu întâmplător am ales ca aceste activități să le derulăm în diverse spații publice ale orașului, precum: străzi pietonale, parcuri, piațete, muzee și librării“, spun inițiatorii acestui proiect, Asociația Sfera Timișoarei.

Printre acțiunile desfășurate sub acest generic s-au numărat ateliere susținute la Bastionul Theresia, de Ziua Timișoarei, sau ateliere în Parcul Copiilor, unde cei tineri au descoperit ce specii de arbori se află la fața locului și unde s-a realizat o lucrare de tip Landart prin reciclarea creativă de frunze, flori și conuri, căzute la pământ.

„Copiii au lucrat în echipă, au strâns materialele necesare, curățând de pe jos vegetația uscată, au învățat că parcul este curtea noastră comună, locul de socializare al cetățenilor de toate vârstele.


Dacă ne dorim să avem astfel de locuri frumoase în oraș e datoria noastră să le îngrijim. La Bastion Theresia am celebrat ziua Timișoarei, în data de 3 August, iar cu această ocazie copiii au avut parte de un atelier de colaj și o vizită la Muzeul Banatului, la expoziția ‘Jucării de altă dată’. Locațiile alese care găzduiesc atelierele Public Art prind viață și culoare, fiind transformate de participanți și de artiștii invitați care coordoneză activitățile“, mai spun organizatorii acestor acțiuni.

Seria de ateliere Public Art continuă și în perioada următoare cu un tur arhitectură (6 septembrie), lumea teatrului (20 septembrie), arta origami (4 octombrie), carte și literatură (18 octombrie). Activitățile se adresează copiilor și tinerilor cu vârstele cuprinse între 4 și 14 ani, participarea fiind gratuită, iar înscrierile se fac aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.