Automobile vechi şi de 40 de ani, made in Romania, aduse în...

Automobile vechi şi de 40 de ani, made in Romania, aduse în faţa timişorenilor. Vedeta expoziţiei, aviz nostalgicilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-934142661">

Automobile, camioane, motociclete și motorete istorice fabricate în România pot fi admirate, astăzi, de timişoreni, în Piaţa Libertăţii. Acolo are loc o expoziţie organizată în premieră la Timişoara. Pasionaţilor de vehicule istorice din Timiş li s-au alăturat şi cei din Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Încă de dimineaţă, curioşii s-au oprit să privească maşinile care, deşi sunt istorice, funcţionează perfect şi circulă pe străzile publice. Au întors capul mai ales când au zărit un exponat care aduce aminte de fostul regim: o Dacia Break transformată într-o maşină de Miliţie. Autoturismul fabricat în România în 1976 este vopsit în alb şi albastru, are girofar şi semnalizare acustică specifică.

Cele mai multe maşini expuse sunt Dacii – 1100, 1300, 1310, 1410. Pot fi admirate şi câteva maşini ARO, automobilul de teren care a ieşit din fabricaţie în 2003. Producătorul de vehicule de teren din Câmpulung-Muscel, care şi-a început producţia în 1957, a produs peste 380.000 de vehicule, multe exportate în peste o sută de ţări. Înainte de Revoluţie, 90% din producţie a fost exportată.

Maşinile pot fi admirate în Piaţa Libertăţii până la ora 13.

Expoziţia Fabricat în România din Timişoara este organizată de filiala judeţeană a Retromobil Club România. Evenimente similare au loc, în acelaşi timp, în București, Cluj-Napoca, Suceava și Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.