Ripensia a deschis sezonul timișorenelor în B cu o victorie în extremis...

Ripensia a deschis sezonul timișorenelor în B cu o victorie în extremis la Brăila. Roș-galbenii au avut doar cinci rezerve, tânărul Dobre a apărat un penalty

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Dacia Unirea

FC Ripensia se întoarce cu bine din prima deplasare a campionatului. Timișorenii s-au văzut egalați în repriza secundă de Dacia Unirea Brăila, formație care de abia s-a încropit pentru noul sezon. Mai mult, gazdele puteau prelua conducerea, dar au irosit o lovitură de pedeapsă. Până la urmă elevii lui Ciprian Urican au zâmbit la final în urma reușitei lui Andrei Dumiter, care a stabilit și scorul final: 2-1 pentru gruparea din Ciarda.

Cu Mansour și Hecsko în covalescență, respectiv Bădăuță suspendat iar niponul Kawagoe încă fără drept de joc, ”Ripi” a avut doar 16 jucători deplasați în estul țării. De partea cealaltă, Brăila, a făcut o grămadă de achiziții exotice pe ultima sută de metri, dar nu a putut să le afișeze pe toate azi.

Deși s-a mișcat greu în vară, fiind la un moment dat în pericol de dispariție, Brăila s-a prezentat decent și a avut prima ocazie în minutul 15, când juniorul titularizat în poarta oaspețilro, Ștefan Dobre, s-a întins pentru a scoate șutul trimis lângă bară de Stănescu.


Roș-galbenii au avut apoi ocaziile importante până la pauză. Șansele s-au concretizat în minutul 40, când nou sositul George Monea a înscris cu capul din zona punctului de 11 metri din centrarea lui Ungureanu, mingea lovind și bara în drumul spre gol.

Se părea că Ripensia se va impune în mod normal, dar lucrurile s-au complicat în partea secundă. În minutul 52 Apro înscrie, dar golul e anulat pe motiv de ofsaid. La opt minute distanță tinerețea lui Dobre își spune cuvântul, portarul gafează, dar Burdeț a scos de pe linia porții șutul lui Stănescu. În fine, Brăila a reușit egalarea în minutul 67, când Vitan a centrat și chinezul Yuefeng Lu a înscris și el cu ajutorul barei. În minutul 71 însă portarul sosit de la Centrul Național de Pregătire își recâștigă moralul, reușind să pareze penalty-ul executat de Liviu Gheorghe. Oaspeții au revenit în atac, ratând alte ocazii prin Cluci și Toma. Apoi Dumiter nimerește transversala (min. 81). Când toată lumea aștepta o remiză care să (ne)mulțumescă parțial pe toată lumea, ripensiștii lovesc decisiv prin Dumiter (min. 86). Atacantul timișorean concretizând după ce mingea șutată tot de el i-a revenit din bară.

Un rezultat pozitiv oarecum așteptat pentru timișoreni, date fiind problemele gazdelor, dar unul conturat greu. Ciprian Urican așteaptă însă cu siguranță și restul achizițiilor apte în prima rundă acasă.

Dacia Unirea Brăila: R. Avram (cpt.) – G. Niţă, N. Ichim, Hamza, Hîmpea – Lu, Calu (61 Coteț) – Pleşa (46 L. Gheorghe), Maxin, Vitan (68 Mucuță) – Rol. Stănescu. Pe bancă: Ghiton – D. Stancu, Rz. Ţapu, Sil. Robu. Antrenor: Gheorghe Barbu

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Ad. Popa, Burdeţ, Apro, C. Toma (cpt.) – Stoi, Anghelina – G. Monea, Zaluschi (58 Cluci), Ad. Ungureanu – Dumiter. Pe bancă: Păruraru – M. Toma, Cluci, Bărîca, Vlădia. Antrenor: Ciprian Urican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.