Timişoara Saracens a început sezonul cu o victorie scontată în Cupa Regelui....

Timişoara Saracens a început sezonul cu o victorie scontată în Cupa Regelui. Doar un nume nou în angrenajul campionilor la Buzău

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timisoara Saracens

Campioana României a început ediţia 2018-19 cu un meci accesibil pe terenul proaspetei prim divizionare Gloria Buzău. Aşa cum era de aşteptat Timişoara Saracens s-a impus la scor, 52-19, în jocul care a contat pentru sferturile de finală ale Cupei Regelui. Englezul Tom Whitehurst, singurul transfer al verii pentru bănăţeni, a debutat în formaţia pregătiă de Sosene Anesi.

Gazdele de la Buzău au contat pe tabelă doar în debut pe arena „Prinţul Ghica”. Atunci când au deschis scorul dintr-o penalitate şi apoi când au revenit la 6-5. Timişorenii au marcat primul eseu prin Doge. „Normalitatea” s-a stablit în minutul 18, când oaspeţii au făcut 12-6 în urma eseului marcat de Zaharia şi concretizat de Conache.


Lemnaru a adăugat cinci puncte cinci minute mai târziu iar scorul a luat proporţii în minutul 26 în urma reuşitei lui Conache pentru 24-6. La pauză scorul a fost 31-6 pentru Timişoara Saracens în urma unui nou eseu, de această dată reuşita a purtat semnătura lui Căpăţînă iar Conache a transformat.

La reluare Gloria a mai avut o tresărire de orgoliu şi şi-a mai adăugat şase puncte în cont prin lovituri de pedeapsă. Era însă clar că balanţa a înclinat deja greu în favoarea bănăţenilor. Aceştia au continuat să se distanţeze deşi au schimbat liniile. Nou intratul Stewart a fost cel care culcat a şasea oară balonul pentru Saracens în terenul de ţintă aders iar Samoa a fost omul cu transformarea acum. Scorul a devenit 45-12 cu opt minute înainte de final, când Lemnaru „a recidivat” şi Samoa a fost din nou exact. Minutul 75 a adus şi un eseu în contul buzoienilor, cu transformare. Dar ultimul cuvânt l-au avut tot campionii, prin Samoa, care a înscris un eseu pe care tot el l-a transformat. Acesta a stabilit totodată şi scorul final al unei victorii lejere pentru „lei” în debutul noului sezon: 52-19.

„Sarazinii” urmează să-şi afle adversarul din semifinala competiţiei, care se va alege dintre CSM Bucureşti şi Dinamo, grupări care se înfruntă de la ora 17.00.

Timişoara Saracens: Militaru, Căpăţînă, Doge, I. Mureşan, Iftimiciuc, Morrison, V. Rus (cpt.), Tătăruş, Rupanu, Rose, Zaharia, Vl. Popa, Fercu, Lemnaru, Conache. Rezerve: Rădoi, Taupaki, Halalilo, Stewart, Whitehurst, Shennan, Samoa, Manumua. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.