Cadavru lăsat ore în șir în salonul în care erau internați și...

Cadavru lăsat ore în șir în salonul în care erau internați și alți pacienți, la Spitalul Județean Timișoara

5
DISTRIBUIȚI

Situație scandaloasă, astăzi, la Spitalul Județean Timișoara. Un cititor Pressalert.ro ne-a semnalat faptul că trupul unui pacient, care și-a dat ultima suflare în această dimineață, în jurul orei 10.00, a fost lăsat în salonul Secției de Urologie, pe care a fost internat, aproape cinci ore și abia apoi transportat la morgă. Asta în condițiile în care în salon se mai aflau încă doi pacienți.

Pe de altă parte, Daniela Radu, directorul medical al Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că pacientul a murit, de fapt, la ora 12.00 și că ar fi fost mutat din salon după ora 14.00. Daniela Radu a precizat că, potrivit procedurii, un cadavru nu poate fi mutat între două și patru ore din salonul în care s-a aflat. Însă, în mod normal, în astfel de cazuri, pacienții sunt mutați în alte saloane libere, doar că astăzi nu s-a putut realiza acest lucru pentru că jumătate din secție este în renovare.

„Cadavrul a fost ținut în salon conform procedurii.


A decedat la ora 12.00 și a fost luat, conform procedurii, nu mai este în salon. Probabil s-au panicat un pic pacienții, dar este absurd. Noi nu avem voie să-i mutăm imediat din salon. Ei nu au avut, jumătate din secție se renovează, nu au avut unde să pună ceilalți pacienți și din cauza aceasta s-a creat neplăcerea. Dar ei au respectat procedura, nu am ce să fac. Cadavrul a fost ridicat după ora 14.00, la această oră este ridicat cadavrul. Conform procedurii, patru ore trebuie ținut, pentru că este cald, nu se duce imediat la morgă. Rămâne în salonul în care a murit și noi eliberăm salonul de pacienți. Dar, repet, cum s-a întâmplat în Urologie, unde jumătate din secție este închisă pentru renovare, nu au avut unde să mute pacienții. Probabil încă doi pacienți mai erau în salon”, a afirmat Daniela Radu.

Lucrările de modernizare a Secției de Urologie a Spitalului Județean Timișoara au început în această primăvară și urmează să fie finalizate în aproximativ doi ani. Consiliul Județean Timiș a alocat 5,2 milioane de lei pentru reabilitarea clinicii, urmând să fie realizat și compartimentul de transplant renal.

5 COMENTARII

  1. Pacientul a fost dus la morga abea la ora 15:30 ,cu liftul in care erau pasageri(eu si prietena mea),am fost vreo 5 persoane,au vazut brancardierii ca suntemin lift si s-au urcat si ei cu cadavrul care mirosea in explicabil de urat.. ne-am mai si speriat..(sa stai langa un mort nu e chiar asa de senzational)am zis ca asa ceva numa in filme patesti sau ca e o farsa! Toata lumea a tipat la brancardier ca nu se poate asa ceva si ca trebuia sa ia alt lift,cum sa fi atat de nesimtit?!

    • de fapt trebuia sa va dati jos voi. cum sa fii atat de nesimtit incat sa nu acorzi prioritate procedurilor medicale?

  2. Draga M,nu puteam sa ne dam jos,pt ca in primul rand ei deja au intrat cu o nesimtire si numai aveam und trece noi oamenii.. Si daca nu stiai liftul pentru persoane publice nu se foloseste pt a cara oameni decedati. Nesimtiti au fost ei.

  3. Ce proceduri medicale sa priceapa fata asta?Cand ea nu pricepe gramatica limbii romane…,,abea,, ,,in explicabil,,…
    Plus ca m-a amuzat cand spune ca in lift ca pasageri era ea si prietena ei, apoi ca ,,toata lumea a tipat la brancardier,,…adica…ea si prietena ei…

  4. Prin comentariul tau ai aratat cat de retardat/a poti fi.
    Daca ai vazut numele puteai sa-ti dai seama ca nu e de nationalitate romana,si daca citeai cu atentie iti dadeai seama ca era si prietena ei,au fost mai multe persoane in lift(in afara de ele2).
    Iar daca ai sti procedurile medicale ai realiza ca un cadavru nu se transporta in liftul cu care se plimba vizitatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.