Cea de-a doua ediție a Fusion Festival a început cu recitaluri apreciate...

Cea de-a doua ediție a Fusion Festival a început cu recitaluri apreciate pe deplin de publicul cunoscător FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1365562590">

Cea de-a doua ediție a Fusion Festival, eveniment ce se desfășoară în acest sfârșit de săptămână la Gărâna, a debutat vineri cu un spectacol deosebit, care a adus în fața cunoscătorilor o seară cât se poate de agreabilă în care diversele stiluri muzicale s-au contopit într-un mod armonios. Chiar dacă numărul celor prezenți nu a fost mare (aproximativ o sută de persoane), recitalurile au fost primite cu aplauze furtunoase, prestația artiștilor fiind remarcabilă.

Prima seară a evenimentului a debutat cu recitalul maghiarilor care alcătuiesc Adam Haraszti Project. Muzica lor, un amalgam de jazz, soul şi hip-hop a încălzit atmosfera, iar după recita cei prezenți s-au bucurat de una dintre cele mai apreciate trupe din Caraş-Severin, Cristi Iakab & The Road Band, cei care au lansat anul trecut primul videoclip la piesa „Îngerii plâng”, în regia lui Iura Luncaşu. Cristi Iakab, născut în 27 mai 1978 în Reşiţa, a devenit atras de muzică încă din copilărie şi a petrecut câţiva ani în Elveţia, unde a început să cânte în diverse trupe. După 1994, când s-a întors în ţara noastră, a fost membru fondator în trupa Screaming Heads şi membru al trupei Pentru Voi. Au urmat colaborări cu Anca Ţurcaşiu, Adrian Enache, Oana Sârbu, iar din 2000 artistul a fondat trupa Road Band.

Prima seară a festivalului a mai inclus recitaluri apreciate pe deplin alături de Rareş Totu feat. Dean Bowman și The Petting Blues Band (Serbia) care au evoluat împreună cu legendarul Michael Hill (USA).

În seara de sâmbătă melomanii au parte de recitaluri Dixie Krauser și Florin Cvașa Tony Cintron / Souljazz Experience (Soul funk fusion din New York) și Mr. DeFunkt meets FunkTastiCoalition. În ultima zi de festival, cea de duminică, vor concerta Corul Visions of Dreams cu Canaan Land band Feat. Dean Bowman și membri Alegretto Chorale. Biletele pentru o zi de festival costă 60 lei iar abonamentele pentru două zile 100 lei.

Foto: Nelu Dobre

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.